Home » Geld » 27% van de Nederlanders in de geldproblemen, hoe zit dit?

27% van de Nederlanders in de geldproblemen, hoe zit dit?

Leestijd: 2 minuten

Uit een recent onderzoek van I&O Research blijkt dat maar liefst 27% van de Nederlanders op dit moment moeite heeft met rondkomen. Ruim een kwart van de bevolking heeft dus geldproblemen, een behoorlijk aantal voor Nederland. In dit artikel bespreken we de interessante uitkomsten van dit onderzoek.

Hoe staat de Nederlandse economie ervoor?

Over het algemeen blijkt uit het onderzoek dat de stemming in Nederland over de economie iets beter is dan de maand ervoor. Waar in september de deelnemers van het onderzoek nog 46% een negatieve beoordeling geven over de economie (ten opzichte van 21% goede beoordelingen) is dat in oktober al beter.

In oktober zijn het percentage negatieve beoordelingen (31%) en de positieve beoordelingen (28%) al een stuk dichter bij elkaar in de buurt. De rest van de deelnemers was dus neutraal over de stand van de economie op dit moment.

Het grootste gedeelte van de deelnemers (55%) verwacht dat de economie de komende jaren nog achteruit zal gaan. Wel is dit percentage iets omlaag gegaan sinds september (toen 64%). Het sentiment over de economie lijkt dus iets te verbeteren, maar is nog overwegend slecht.

27% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat ze moeite hebben met rondkomen. 5% laat weten acuut met geldproblemen te zitten of hier op korte termijn mee te maken krijgen. 

Hoe dit sentiment zich zal ontwikkelen blijft afwachten. Met name de oorlog in Oekraïne zal hiervoor een belangrijke factor zijn. Zou dit op korte termijn ‘opgelost’ worden dan heeft dit waarschijnlijk direct invloed op de gasprijzen en daarmee ook de koopkracht van de consumenten.

In de tussentijd kunnen wij alleen maar aanraden om snel te beginnen met een side project om een eventueel tekort in je inkomen op te vullen. Je zult met het maken van een eigen website voor bijvoorbeeld affiliate marketing morgen geen miljonair zijn. Wél kan het je helpen om wat tientjes extra te verdienen.

Blijf je een aantal jaar werken en doorleren? Dan is het zelfs mogelijk om je heel inkomen te vervangen met je eigen projecten. Persoonlijk ben ik een groot fan van je lot in eigen handen nemen. Economisch zware tijden zou je in theorie zelf op kunnen vangen door extra bij te verdienen. Lees hier een aantal van onze eigen bedrijf ideeën

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie