Home » Ondernemen » 5x tips voor beginnende ondernemers

5x tips voor beginnende ondernemers

Leestijd: 2 minuten

Het kan soms lastig te zijn om te weten waar je moet beginnen als ondernemer. Naast dat je veel moet regelen heb je nog veel meer te doen. Om je te helpen hebben we een aantal tips in deze blog gezet.

Ondernemingsplan maken

Voordat je begint met ondernemen is het handig om een plan op te stellen. Begin met het in kaart brengen van jezelf en je organisatie. Noteer je persoonlijke gegevens en eigenschappen en beschrijf je idee voor het bedrijf. Beschrijf daarna hoe je bijvoorbeeld je bedrijf gaat noemen, wat voor personeel je nodig hebt of welke verzekeringen je nodig gaat hebben. 

Opstellen van een marketingplan

Vervolgens kun je beginnen met het opstellen van je marketingplan. Noteer hier onder andere het doel van je onderneming, je visie en normen en waarden. Op deze basis kun je later terugvallen als je de identiteit van je onderneming wilt vergelijken. Het onderzoeken van de markt hoort ook bij je marketingplan. Met de resultaten van dit onderzoek kun je bepalen waar kansen liggen op de markt en voor welke bedreigingen je misschien uit moet kijken. Als je dit vergelijkt met de sterktes en zwaktes van je bedrijf, kan je vervolgens een strategie gaan maken. Bekijk hier een SWOT analyse voorbeeld.

Houd rekening met een laag inkomen

De eerste maanden van een nieuwe onderneming zijn altijd moeilijk. De kosten liggen vaak hoger dan het inkomen aan het begin. Ga van het slechtste uit zodat je inkomen niet tegen kan vallen. Om goed van start te gaan als ondernemer is het belangrijk dat je je betalingen goed opvolgt en geleidelijk steeds meer inkomen krijgt.

Blijf analyseren

Door te blijven analyseren, kun je makkelijk inzien hoe je bedrijf het doet. Als je een plotselinge stijging hebt in je omzet, kun je concluderen dat je zo door moet blijven gaan. Als je een daling hebt in je omzet, moet je echter kritisch kijken waar dat aan ligt. Door dit probleem op te lossen, heb je volgende maand weer meer kans op een hogere omzet. Blijf kritisch op jezelf en reflecteer op jouw prestaties.

Een goede boekhouding

Houd gelijk je boekhouding strak bij. De belastingdienst heeft namelijk strikte regels hierover en als jij niet bepaalde dingen kan aantonen, heb je een groot probleem. Je krijgt zelf hierdoor ook meer inzicht en kan beter bijhouden hoe goed je bedrijf het doet. Maak het dus vooral voor jezelf makkelijk door actief met je boekhouding bezig te gaan. Als je crypto accepteert als betaalmethode, moet je dit ook meenemen in je boekhouding. Op sites zoals Anycoindirect kun je crypto naar euro’s berekenen

Meest recente update: november 13, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie