Home » Economisch nieuws » Beter Bed verdubbelt in waarde op Damrak na overnamebod

Beter Bed verdubbelt in waarde op Damrak na overnamebod

Leestijd: 2 minuten

Beter Bed zag zijn beurswaarde maandag op het Damrak bijna verdubbelen. De beddenverkoper wordt overgenomen door investeerder Torqx en gaat de Amsterdamse beurs verlaten. Torqx telt 6,10 euro per aandeel neer waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 168 miljoen euro. Topman John Kruijssen van Beter Bed spreekt van een “zeer aantrekkelijk voorstel” voor aandeelhouders. Het aandeel steeg 96 procent tot 5,76 euro per aandeel.

De Europese beurzen wisten ook wat op te krabbelen na een negatief begin van de dag. De AEX-index noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 754,67 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 893,64 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,3 procent.

Chipbedrijf Besi (plus 2,9 procent) was de sterkste stijger in de AEX, na een flinke verhoging van het koersdoel door de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. ABN AMRO volgde met een koerswinst van 1,9 procent.

Boetes

Techinvesteerder Prosus sloot de rij met een min van 0,9 procent. De financiële takken van internet- en gamesbedrijf Tencent en webwinkelconcern Alibaba hebben flinke boetes gekregen van de Chinese autoriteiten. Beleggers hopen wel dat er nu een einde is gekomen aan de strenge aanpak van de techbedrijven door Beijing in de afgelopen jaren. Prosus is grootaandeelhouder van Tencent.

ASML daalde 0,1 procent. De Taiwanese chipproducent TSMC, een belangrijke afnemer van de machines van ASML, zag de omzet in het tweede kwartaal met 10 procent dalen. De daling was wel minder dan analisten hadden gevreesd.

Nieuwe opdracht

In de MidKap won Just Eat Takeaway 4 procent. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft zijn samenwerking met supermarktbedrijf Spar verder uitgebreid.

Ebusco steeg 6 procent. De fabrikant heeft een nieuwe opdracht gekregen van het Duitse vervoersbedrijf Südwestdeutsche Landesverkehrs voor maximaal 25 elektrische bussen. Eerder plaatste het vervoersbedrijf al een order voor tien bussen. Fastned won 0,7 procent. Het snellaadbedrijf heeft zijn 1500ste snellader geplaatst in de buurt van de Franse stad Rouen.

Bayer

In Frankfurt klom Bayer dik 2 procent. Volgens mediaberichten overweegt de Duitse farmaceut om zijn divisie voor landbouwchemicaliën CropScience apart naar de beurs te brengen.

De euro was 1,0960 dollar waard, tegen 1,0955 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 73,25 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 77,88 dollar per vat.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie