Home » Economisch nieuws » Adobe: Amerikanen betalen steeds minder voor spullen online

Adobe: Amerikanen betalen steeds minder voor spullen online

Leestijd: < 1 minuut

De prijzen van onlinespullen, zoals speelgoed en elektronica, zijn in de Verenigde Staten in maart voor de zevende maand op rij gedaald. Gemiddeld gingen de prijzen met 1,7 procent omlaag, de scherpste daling in vier maanden, valt op te maken uit gegevens van de Adobe Digital Price Index. Dat is een maatstaf voor de prijsontwikkeling van online winkelen in de VS.

De nieuwste daling onderstreept dat de concurrentie onder Amerikaanse webwinkels toeneemt en dat de inflatie iets is afgenomen, in lijn met wat de centrale bank in de VS eerder aangaf.

De prijzen voor bloemen en andere geschenken via internet gingen vorige maand op jaarbasis met ruim 24 procent omlaag, elektronica werd bijna 23 procent goedkoper. Voor speelgoed telden Amerikanen 6,6 procent minder neer. Tuingereedschap werd bijna 5 procent goedkoper.

Prijs levensmiddelen

Net als in Nederland blijven levensmiddelen een flink gat slaan in het huishoudbudget van Amerikanen. Hoewel de prijsstijgingen in de supermarkten de afgelopen maanden zijn afgezwakt, waren ze in maart nog altijd 10,3 procent hoger dan een jaar geleden.

Om de prijsindex samen te stellen onderzoekt Adobe miljarden bezoeken aan winkelsites. Daarbij worden prijsveranderingen van meer dan 100 miljoen producten in 18 categorieën bijgehouden. Meer dan 85 procent van de top-100 Amerikaanse internetverkopers wordt gevolgd door Adobe.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie