Home » Economisch nieuws » Airbnb maakt koerssprong op licht hoger Wall Street

Airbnb maakt koerssprong op licht hoger Wall Street

Leestijd: 2 minuten

Woningverhuurplatform Airbnb ging woensdag hard omhoog op Wall Street na de publicatie van een gunstig kwartaalrapport. Het bedrijf heeft tot nu toe weinig tekenen van afkoeling van de reismarkt gezien en denkt dat de vraag naar reizen komende tijd sterk blijft, ondanks de hoge inflatie. In Europa merkt Airbnb juist dat mensen hun overnachtingen voor de zomer eerder boeken. Het aandeel werd beloond met een ruim 13 procent hogere koers.

Ook TripAdvisor presteerde afgelopen kwartaal beter dan kenners hadden verwacht, maar dit werd wat minder enthousiast ontvangen door beleggers. De reisadvieswebsite profiteerde onder meer van een sterke groei bij het onderdeel Viator doordat reizigers naast hotelovernachtingen ook weer meer rondleidingen en andere activiteiten boekten. TripAdvisor moest een groot deel van de koerswinst van eerder op de dag inleveren en eindigde 0,3 procent in de plus.

Beleggers deden het verder voorzichtig aan na de publicatie van de Amerikaanse winkelverkopen, die in januari sterker dan verwacht zijn gestegen. Dinsdag werd al bekendgemaakt dat de inflatie van de grootste economie ter wereld in januari minder sterk is afgekoeld dan gehoopt. Dat zou kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank de rente verder gaat verhogen om de prijsstijgingen af te remmen. Dat is ongunstig voor bedrijven en aandelenkoersen.

Elon Musk

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 34.128,05 punten. De breder samengestelde S&P 500 sloot 0,3 procent in de plus op 4147,60 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,9 procent op 12.070,59 punten.

Tesla wist een koersverlies van eerder op de dag om te buigen in een winst van 2,4 procent. Dinsdag ging het aandeel ook al flink omhoog. De elektrische autofabrikant stelt een deel van zijn laadpalennetwerk in de Verenigde Staten open voor andere automerken. Ook liet Elon Musk weten tegen het einde van dit jaar een opvolger te willen vinden om het roer van hem over te nemen bij Twitter. Aandeelhouders van Tesla klaagden eerder al dat Musk, die ook topman is van Tesla, te veel tijd kwijt is aan het socialemediabedrijf.

Kraft Heinz

Autoconcern Ford verloor 0,2 procent. De automaker heeft de productie en levering van zijn elektrische pickup F-150 Lightning opgeschort vanwege een mogelijk probleem met de accu’s van het voertuig. Voedingsproducent Kraft Heinz won op zijn beurt 0,6 procent. De maker van onder meer ketchupmerk Heinz en de roomkazen van Philadelphia boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan analisten hadden verwacht.

De euro was bij het slot van Wall Street 1,0687 dollar waard, tegen 1,0715 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 78,65 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 85,38 dollar per vat.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie