Home » Economisch nieuws » EU-parlement stemt in met wetgeving ChatGPT en andere AI

EU-parlement stemt in met wetgeving ChatGPT en andere AI

Leestijd: < 1 minuut

STRAATSBURG (ANP) – Het Europees Parlement heeft wetgeving over kunstmatige intelligentie (AI) goedgekeurd. De beoogde Europese verordening reguleert het ontwerpen van AI, het gebruik ervan en de verkoop van AI-systemen. Gezichtsherkenning met slimme camera’s in de publieke ruimte wordt verboden en er komen bindende regels voor grote chatbotmodellen als ChatGPT.

De Europese Commissie diende het wetsvoorstel in 2021 in. Eurocommissaris Thierry Breton wil mogelijk woensdagavond al beginnen met de zogeheten triloog, de onderhandelingen met de lidstaten en het parlement over de definitieve wet, de eerste ter wereld.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie