Home » Economisch nieuws » Alibaba omhoog op Wall Street na berichten over AI-chatbot

Alibaba omhoog op Wall Street na berichten over AI-chatbot

Leestijd: 2 minuten

Het Chinese techbedrijf Alibaba is donderdag stevig hoger gezet op Wall Street. Berichten dat het bedrijf deze maand met een eigen chatbot op basis van kunstmatige intelligentie (AI) komt à la ChatGPT, stemden beleggers hoopvol. Het aandeel werd 4,3 procent meer waard.

Ook andere techbedrijven gingen met koerswinst het lange paasweekeinde in. Amazon steeg 1 procent, Google-moeder Alphabet dikte 3,8 procent aan en Apple won 0,6 procent. Microsoft werd 2,6 procent hoger gezet. Het softwareconcern schikte een zaak over overtredingen van diverse sancties voor 3 miljoen dollar.

Jeansmerk Levi Strauss kelderde 16 procent. In het eerste kwartaal was de winstmarge lager dan analisten hadden verwacht door hogere transportkosten en bleef er meer voorraad over, wat wijst op een moeilijker klimaat voor het bedrijf waarbij consumenten zuiniger met hun geld omgaan. Daarnaast moest Levi Strauss een last nemen voor een herstructurering.

Afwachtendheid

Over het algemeen ging Wall Street op een positieve noot het weekeinde in. Vrijdag blijven de beurzen in New York dicht, maar op tweede paasdag moeten de Amerikaanse handelaren weer aan het werk. De Dow-Jones eindigde een fractie hoger op 33.485,29 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent en sloot op 4105,02 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 12.087,96 punten.

Toch was er ook sprake van afwachtendheid. Vrijdag komt het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid naar buiten, waar de beurzen pas maandag op kunnen reageren. Donderdag kwamen er wel al cijfers over het wekelijkse aantal nieuwe uitkeringsaanvragen. Die vielen hoger uit dan verwacht, wat zou kunnen duiden op een afzwakkende arbeidsmarkt. Op zijn beurt zou dat een teken voor de Federal Reserve kunnen zijn om de rente minder hard of helemaal niet verder te verhogen.

Zwakkere verkoopcijfers

Groothandelaar Costco Wholesale meldde zwakkere verkoopcijfers over maart en ging 2,2 procent omlaag. Drankenconcern Constellation Brands publiceerde kwartaalresultaten en werd 1,5 procent hoger gezet.

Amerikaanse olie werd 0,2 procent minder waard en kostte 80,43 dollar per vat. Brent-olie daalde 0,1 procent in prijs tot 84,87 dollar. De euro was 1,0922 dollar waard, net als bij het slot van de Europese beurzen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie