Home » Economisch nieuws » Amerikaanse beleggers maken zich zorgen over First Republic Bank

Amerikaanse beleggers maken zich zorgen over First Republic Bank

Leestijd: 2 minuten

Beleggers op Wall Street vrezen in toenemende mate dat First Republic Bank zijn financiële problemen niet zonder steun gaat overleven. De regionale bank zag dinsdag al bijna de helft van zijn beurswaarde verdampen na een tegenvallend kwartaalbericht. Woensdag werd de handel in het aandeel meerdere keren stilgelegd en verloor de bank nog eens bijna 30 procent.

Klanten haalden tijdens de recente bankencrisis veel van hun tegoeden bij de bank weg waardoor de vrees voor het voortbestaan van de bank oplaaide. Om kosten te besparen gaat First Republic Bank tot een kwart van het personeel ontslaan en wil de bank bezittingen verkopen om de balans te versterken, werd onlangs aangekondigd.

Microsoft behoorde woensdag juist tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het grote Amerikaanse softwareconcern kwam met een sterk kwartaalbericht. Beleggers beloonden het aandeel met een koerswinst van ruim 7 procent. De resultaten van Google-moederbedrijf Alphabet vielen niet zo in de smaak. Het concern wist afgelopen kwartaal wel voor het eerst winst te boeken met zijn cloudactiviteiten, maar Alphabet zakte 0,1 procent.

Microsoft

Mede dankzij de flinke koerswinst van Microsoft veerde de Amerikaanse techbeurs Nasdaq op na het zware koersverlies een dag eerder. De graadmeter, die dinsdag nog 2 procent verloor, eindigde 0,5 procent hoger op 11.854,35 punten. De Dow-Jonesindex daalde 0,7 procent tot 33.301,87 punten en de brede S&P 500 verloor 0,4 procent op 4055,99 punten.

Activision Blizzard ging ruim 11 procent onderuit. De Britse concurrentiewaakhond CMA blokkeert de overname van het computerspelbedrijf door Microsoft. De CMA had eerder al laten weten dat de overname de concurrentie op de Britse markt voor computerspellen zou beperken. Microsoft, dat de spelcomputer Xbox maakt, wil de ontwikkelaar van games als Call of Duty en World of Warcraft kopen voor 69 miljard dollar. De Amerikaanse autoriteiten proberen ook om de overname tegen te houden. Brussel onderzoekt nog of de overname door mag gaan.

Boeing, rechtsgang Walt Disney

Boeing kreeg er verder 0,4 procent aan beurswaarde bij. De Amerikaanse vliegtuigbouwer leed afgelopen kwartaal meer verlies dan verwacht. De omzet viel wel hoger uit. Ook kondigde Boeing aan de productie van de toestellen 737 MAX en de Dreamliner 787 op te schroeven. Walt Disney (min 1,4 procent) was ook in het nieuws. Het entertainmentconcern sleepte de gouverneur van Florida voor de rechter in een al langer lopend conflict over pretparken in de Amerikaanse staat.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie