Home » Economisch nieuws » ING: bijna een derde beleggers voorziet banenverlies door AI

ING: bijna een derde beleggers voorziet banenverlies door AI

Leestijd: < 1 minuut

Bijna een op de drie beleggers verwacht verlies van banen door de inzet van kunstmatige intelligentie (AI), meldt ING na onderzoek.

Iets minder dan de helft van de ondervraagden denkt dat systemen als ChatGPT en Bard wel invloed krijgen op bepaalde banen, maar uiteindelijk niet zullen leiden tot winst of verlies van banen. Een kwart verwacht wel meer efficiëntie en snelheid in het werk. Een kwart voorziet echter ook negatieve gevolgen door stijgende werkloosheid.

Vooralsnog houdt twee derde van de beleggers geen rekening met de kansen en bedreigingen van AI op hun beleggingen.

AI zoals ChatGPT produceert onder meer zelf teksten alsof ze door een mens geschreven zijn. De kunstmatige intelligentie wordt getraind door informatie op internet te verzamelen en mogelijk ook door het verwerken van vragen die gebruikers stellen.

Meest recente update: oktober 19, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie