Home » Economisch nieuws » ANWB gestopt met verzekeren groot deel Urban Arrow-bakfietsen

ANWB gestopt met verzekeren groot deel Urban Arrow-bakfietsen

Leestijd: < 1 minuut

De verzekeringstak van de ANWB, Unigarant, is gestopt met het verzekeren van de meeste elektrische bakfietsen van het merk Urban Arrow. Dit bevestigt een woordvoerder van Unigarant na berichtgeving van consumentenprogramma Radar. De fietsen zijn volgens de zegsman “enorm gewild” bij dieven, vooral in de Randstad.

Er is een uitzondering op deze maatregel, bevestigt de woordvoerder. Fietsen met een tracker die via een fietsenwinkel zijn verzekerd, komen nog wel in aanmerking. “Maar daarop zit een flinke extra premie”, meldt hij. Hoe hoog de premie is, hangt volgens hem af van de regio en de aanschafprijs.

Centraal Beheer en Univé laten weten voorlopig geen verzekeringsstop in te voeren voor Urban Arrow-fietsen. Een woordvoerster van Centraal Beheer meldt dat de verzekeraar het hoge aantal diefstallen van e-bikes herkent en onderzoekt welke maatregelen nodig zijn om de schade te beperken. Een zegsman van Univé zegt momenteel geen merken uit te sluiten. Volgens de website van Urban Arrow zijn wereldwijd meer dan 75.000 fietsen van het merk in gebruik in 26 landen.

Fatbikes

Maandag maakte de ANWB bekend voorlopig te stoppen met het verzekeren van fatbikes. De populaire elektrische fietsen met dikkere banden worden net als elektrische bakfietsen van Urban Arrow volgens de ANWB extreem vaak gestolen. De verhaalde schade op de verzekering van fatbikes zou zijn gestegen tot 800 procent van de premie, meldde een woordvoerder. “Dat is niet houdbaar en daarom moeten we ingrijpen.”

Volgens de politie en het Verbond van Verzekeraars moeten fietseigenaren veel meer doen om te voorkomen dat hun e-bike wordt gestolen. Bijvoorbeeld door een tracker in te bouwen waarmee een gestolen fiets teruggevonden kan worden of door de fiets vast te zetten met een extra slot.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie