Home » Economisch nieuws » Indeed: onze arbeidsmarkt is vooral aantrekkelijk voor Oekraïners

Indeed: onze arbeidsmarkt is vooral aantrekkelijk voor Oekraïners

Leestijd: < 1 minuut

Nederland is voor Oekraïners, op Duitsland na, de aantrekkelijkste plek in de Europese Unie om te werken. Wereldwijd staat Nederland in de top vijf als aantrekkelijkste arbeidsmarkt voor deze mensen. Dat meldt Indeed, naar eigen zeggen de grootste vacaturesite van Nederland.

De site keek naar het zoekgedrag en activiteit vanuit Oekraïne. Waarom Nederland aantrekkelijk is voor Oekraïners is niet onderzocht.

De onderzoekers stellen ook vast dat de Europese Unie na corona “niet bepaald populair” is onder werkzoekenden uit andere landen. “Slechts 2,8 procent van de ‘clicks’ op vacatures in de EU in juni was afkomstig van werknemers uit andere landen buiten de EU”, concludeert Indeed.

Andere vacatures

Dat valt volgens de site in het niet bij het aandeel buitenlanders dat klikt op vacatures in andere grote – en vooral Engelssprekende – arbeidsmarkten zoals het Verenigd Koninkrijk. “Het VK lijkt op langere termijn ook een grotere aantrekkingskracht uit te oefenen op buitenlandse werkzoekenden, met een aandeel buitenlandse zoekopdrachten dat ten minste sinds 2017 constant hoger ligt dan in de EU”, aldus Indeed.

Ook Australië en Canada trekken veel meer buitenlandse werkzoekenden aan dan Europa. De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten doet het echter, net als de EU, minder goed.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie