Home » Economisch nieuws » ASR-topman vreest voor groter woningtekort door verhuurregels

ASR-topman vreest voor groter woningtekort door verhuurregels

Leestijd: < 1 minuut

Jos Baeten, bestuursvoorzitter van verzekeringsconcern ASR, maakt zich grote zorgen over de kabinetsplannen voor het reguleren van huurwoningen in de vrije sector. “Als dit beleid wordt doorgezet dan zal er niet meer geïnvesteerd worden in huurwoningen die voor de meeste middeninkomens te betalen zijn. Het woningtekort zal alleen maar groter worden”, waarschuwt de ASR-topman tijdens een toelichting op de jaarresultaten.

Woonminister Hugo de Jonge heeft verschillende nieuwe regels bedacht die een rem moeten zetten op de huurontwikkeling. Maar volgens Baeten gaat dit op de langere termijn niet werken. Hij wijst erop dat grote institutionele beleggers zoals banken en pensioenfondsen, die miljarden in de woningmarkt investeren, tegen hogere bouwkosten en rentes oplopen. “Als je de huur niet meer mag aanpassen aan de feitelijke ontwikkelingen dan ga je niet meer investeren. Een slechte ontwikkeling”, concludeert de topman.

ASR heeft ongeveer voor 1 miljard euro, geld van pensioenklanten, geïnvesteerd in het bouwen van huurwoningen. Samen met Aegon, waarvan de verzekeringsactiviteiten worden samengevoegd met die van ASR, is de combinatie volgens Baeten een van de allergrootste verhuurders van woningen in Nederland.

Onlangs waarschuwden economen van ING ook al dat de kabinetsplannen voor het reguleren van huurwoningen waarschijnlijk een rem zetten op de nieuwbouw van woningen. Ook makelaarsvereniging NVM uitte ernstige zorgen over de plannen. Volgens de makelaars zijn ze funest voor de gehele Nederlandse woningmarkt.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie