Home » Economisch nieuws » Bloomberg: bedrijf achter ChatGPT nadert jaaromzet 1 miljard

Bloomberg: bedrijf achter ChatGPT nadert jaaromzet 1 miljard

Leestijd: < 1 minuut

OpenAI ligt op koers om een jaarlijkse omzet van 1 miljard dollar te behalen, nu steeds meer bedrijven gebruikmaken van de chatbot ChatGPT van het bedrijf. ChatGPT gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om onder meer logisch klinkende teksten te schrijven.

De startup, die wordt gesteund door softwareconcern Microsoft, heeft maandelijks ongeveer 80 miljoen dollar aan inkomsten, verklaarde een anonieme bron tegen persbureau Bloomberg. Ook zou OpenAI in 2022 een verlies van ongeveer 540 miljoen dollar hebben geleden door de ontwikkeling van GPT-4 en ChatGPT.

OpenAI wordt beschouwd als een van de voorlopers op het gebied van generatieve AI, waarmee met een paar eenvoudige gebruikersopdrachten video’s, foto’s en teksten kunnen worden gemaakt. Sinds de introductie van zijn chatbot in november heeft OpenAI samengewerkt met bedrijven om de technologie in hun producten te integreren. Microsoft bouwde dat systeem in zijn zoekmachine Bing. Google kwam daarop met een eigen vergelijkbaar systeem met de naam Bard.

Andere apps

Deze maand lanceerde OpenAI ook een bedrijfsversie van ChatGPT met extra functies en privacywaarborgen. Het bedrijf hoopt daarmee een brede mix van zakelijke klanten aan te trekken en de omzet uit zijn bekendste product te vergroten.

De chatbot is enorm populair, maar is ook erg duur in gebruik omdat de AI-modellen veel rekenkracht vereisen. Het bedrijf probeert daarnaast geld te verdienen met premium-abonnementen en door bedrijven betaalde toegang te bieden tot de applicatie-programmeerinterface, die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de chatbot aan andere apps toe te voegen.

Meest recente update: oktober 19, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie