Home » Economisch nieuws » Beleggers hebben blik op kwartaalcijfers gericht

Beleggers hebben blik op kwartaalcijfers gericht

Leestijd: 2 minuten

Beleggers richten komende week hun blik volop op het nieuwe kwartaalcijferseizoen. Dat kende vorige week al de aftrap in de Verenigde Staten waar grote banken als JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citi de boeken openden, net als luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines en American Air Lines.

In Nederland komen deze week ook enkele grote bedrijven met cijfers. Met name woensdag wordt daarbij een drukke dag, als onder meer chipmachinemaker ASML, bierbrouwer Heineken en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway een inkijkje geven in hoe het ervoor staat. Ook bedrijven als distributeur B&S, groothandelsbedrijf Sligro en softwarebedrijf en betalingsdienstverlener CM.com komen met resultaten.

Verder zijn er ook veel aandeelhoudersvergaderingen, zoals bij postbedrijf PostNL, Heineken, ABN AMRO, databedrijf RELX en verfproducent AkzoNobel. Bij zeker een deel van die bedrijven zullen milieuactivisten van zich laten horen. Dat gebeurde afgelopen week bijvoorbeeld ook al bij supermarktconcern Ahold Delhaize en bouwbedrijf BAM.

Netflix

Ook buiten Nederland komen opnieuw flink wat bedrijven met kwartaalcijfers. Blikvangers zijn onder meer streamingdienst Netflix, luchtvaartmaatschappij easyJet, cosmeticamerk l’Oréal en maker van elektrische auto’s Tesla.

Op macro-economisch gebied kijken beleggers vooral uit naar cijfers over de economische groei in China en de eurozone. Ook de Chinese winkelverkopen zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden omdat die veel zeggen over het herstel van de economie van de Aziatische grootmacht na de lange reeks van zelfopgelegde coronalockdowns die de economie sterk vertraagden. Ook komen er definitieve cijfers over de Europese inflatie in maart.

Rentevrees

Deze week sloten de Europese beurzen af met lichte winst. De AEX-index ging 0,1 procent hoger het weekend in op 761,40 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 947,92 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 0,5 procent omhoog.

Op Wall Street keerde vrijdag de rentevrees terug. De bekende Dow-Jonesindex zakte 0,4 procent tot 33.886,47 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent tot 4137,64 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 0,4 procent en sloot op 12.123,46 punten.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie