Home » Economisch nieuws » Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

Leestijd: < 1 minuut

De makers van chatbot ChatGPT moeten duidelijkheid geven over de manier waarop de technologie is ontwikkeld. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy, maakt zich zorgen en wil daarom opheldering van ontwikkelaar OpenAI. De waakhond “wil onder meer weten hoe OpenAI omgaat met persoonsgegevens bij het trainen van het onderliggende systeem”.

ChatGPT gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om logisch klinkende teksten te schrijven. In korte tijd baarde het systeem veel opzien door teksten te creëren die lastig te onderscheiden zijn van werk van mensen. Dat maakte de dienst populair maar ook omstreden. In Italië was ChatGPT een tijdje verboden en Frankrijk doet onderzoek.

De kunstmatige intelligentie wordt getraind door informatie op internet te verzamelen en mogelijk ook door het verwerken van vragen die gebruikers stellen. OpenAI moet aan de Autoriteit Persoonsgegevens onder meer uitleggen of en hoe vragen van mensen worden gebruikt om het systeem te verbeteren. De toezichthouder zegt zich zorgen te maken dat de antwoorden van ChatGPT niet altijd kloppen, en dat het onduidelijk is hoe de onjuiste informatie kan worden aangepast of verwijderd.

De vragen aan OpenAI zijn volgens de toezichthouder een eerste stap. De Autoriteit Persoonsgegevens wil de komende tijd meer aandacht besteden aan kunstmatige intelligentie.

Meest recente update: oktober 19, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie