Home » Economisch nieuws » BIB-topman: crypto heeft ‘strijd’ verloren van echte valuta

BIB-topman: crypto heeft ‘strijd’ verloren van echte valuta

Leestijd: < 1 minuut

Digitale munten hebben de “strijd” als alternatief betaalmiddel verloren van echte valuta, na de enorme onrust in de cryptosector vorig jaar. Dat zei topman Agustín Carstens van de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) tegen persbureau Bloomberg. De BIB wordt ook wel de bank voor centrale banken genoemd.

De markt voor digitale munten zoals bitcoins kwam vorig jaar in zeer zwaar weer, onder meer door het omvallen van de grote cryptobeurs FTX. FTX-oprichter Sam Bankman-Fried wordt ervan verdacht miljardenfraude te hebben gepleegd. Ook werd de cryptowereld geraakt door verschillende andere schandalen. De waarde van digitale munten ging daardoor hard onderuit, waardoor cryptobeleggers veel geld zijn kwijtgeraakt.

Carstens stelt dat alleen de “juridische en historische infrastructuur achter centrale banken kan zorgen voor grote geloofwaardigheid” van betaalmiddelen. “Een technologie zorgt niet voor betrouwbaar geld.” De BIB-topman hoopt dat de landen van de G20 met striktere regelgeving voor crypto’s komen om uitwassen tegen te gaan.

De BIB, ook Bank for International Settlements (BIS) genoemd, werd opgericht in 1930 om Duitse herstelbetalingen na de Eerste Wereldoorlog te regelen. Later is de BIB zich meer gaan richten op het met elkaar in lijn brengen van het beleid van centrale banken in de wereld.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie