Home » Geld » Bijverdienen in tijden van crisis, hoe kan het internet mij helpen?

Bijverdienen in tijden van crisis, hoe kan het internet mij helpen?

Leestijd: 4 minuten

De laatste maanden schieten overal de prijzen omhoog. De energieprijzen gaan meerdere keren over de kop, de grondstoffen worden duurder en we hebben nog steeds te maken met de effecten van de coronaperiode. Concreet betekent dit dat sommige Nederlanders het financieel een stuk zwaarder krijgen de komende periode. In dit artikel vertel ik je hoe het internet je kan helpen aan extra inkomen.

Waarom het internet?

Zoals ik net zei, wordt alles duurder op het moment. Dit betekent dat veel bedrijven het moeilijk krijgen. Normaal gesproken zou je zeggen dat je gewoon meer producten moet verkopen of langer open moet zijn zodat je meer omzet kunt maken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de horeca, een bakker of een meubelzaak.

Het probleem met dit soort fysieke bedrijven is dat nou juist de stille momenten waarop je niets verkoopt flink drukken op de marge. Energieprijzen zijn in sommige gevallen meerdere keren over de kop gegaan. Langer open blijven kan daarom lang niet altijd uit als je onderaan de streept kijkt. Er moet in die periode wel wat verkocht worden anders wordt de rekening alleen maar hoger.

Voor een bakker geldt hetzelfde. Je kunt wel meer brood gaan bakken, maar dit moet wel opwegen tegen de kosten van de oven, het personeel en de lampen in de winkel. Je leest steeds meer bedrijven die juist door dit soort kosten in de financiële problemen komen.

Juist dit is de reden dat het internet je hiermee goed kan helpen. Een online bedrijf vraagt over het algemeen minder stroom dan een fysieke winkel. Door te werken aan een online bedrijf kun je dus met een relatief kleine investering zorgen voor extra inkomen.

Wat is hiervoor geschikt?

Persoonlijk ben ik een groot fan van affiliate marketing. Hiermee bied je producten aan van bijvoorbeeld een Bol.com en zodra iemand dit koopt, ontvang je hiervan een commissie. Nu zijn er 1001 mogelijkheden om online iets te beginnen, maar affiliate marketing dient als een goed voorbeeld van de voordelen:

  1. Je hebt enkel een laptop nodig. Geen winkel met lampen, een dure oven of hoge energiekosten om je internet draaiende te houden.
  2. Het is niet nodig om een grote investering te doen voordat je kunt beginnen. Met een paar tientjes en tijd kun je een online bedrijf beginnen. Dat is wel anders dan een tweede fysieke winkel openen waar je veel geld voor mee moet nemen.
  3. Een goede online business werkt 24/7 voor je, ook wanneer je niet achter de computer zit. 
  4. Het is heel eenvoudig om in je eentje een website of andere online business te draaien. Je hebt hiervoor niet direct personeel nodig en kunt daarom alle winst ook in je eigen zak steken.

Welke mogelijkheden heb ik nog meer?

Ben je goed in social media? Dan kun je dit aanbieden als een dienst. Ben je goed in het maken van afbeeldingen? Dan kun je dit verkopen via het internet. Speel in op je krachten en maak gebruik van het internet om deze diensten te voorkomen.

Het is verstandig niet direct je baan op te geven. Het vraagt altijd om een tijdsinvestering om te starten. Wat wij aanraden is om iedere avond in plaats van te kijken naar Netflix je tijd te gebruiken om iets op te bouwen.

Jaren geleden ben ik zo zelf begonnen met online marketing. Mijn interesse lag op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Door mijn ‘Netflix tijd’ in te zetten om dit vakgebied te leren heb ik nu meerdere websites die geld binnenbrengen. Of ik nu achter de computer zit of niet.

Onrustige tijden in de economie

Je leest helaas veel verhalen van mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen en met de handen in het haar zitten en dat is begrijpelijk. We zitten in een unieke periode en ik denk dat maar weinig van ons dit ooit nog zullen meemaken. Eerst de coronacrisis, toen de oorlog in Oekraïne en nu de torenhoge inflatie. 

Hoewel ik de verhalen begrijpelijk vind, ben ik een groot voorstander van zelf de handen uit de mauwen steken. Als je voor hulp moet wachten op de overheid dan kun je het moeilijk krijgen. Dit gaat vaak langzaam. Steun voor de hoge energiekosten wordt nu besproken in de Tweede Kamer, maar zal naar alle waarschijnlijkheid pas volgend jaar concreet worden.

Hierop kun je gaan zitten wachten, maar je kunt ook zelf aan de slag. Als je nu begint met online ondernemen dan heb je tegen de tijd dat je wellicht een paar tientjes steun krijgt iets opgebouwd wat jou nog jaren geld op kan leveren.

Hoeveel kan je online verdienen?

Ik zal niet beweren dat je direct rijk wordt zoals je ziet in al die fancy reclames van mensen die je een cursus proberen te verkopen. Hoewel dit vaak gebakken lucht is, is een online inkomen opbouwen zeker niet onmogelijk.

Hoeveel geld kom je nu te kort? Voor veel Nederlanders zijn de vaste lasten met een paar honderd euro per maand omhoog gegaan. Denk je dat het je lukt om binnen nu en een jaar iets op te bouwen waarmee je een paar honderd euro online kunt verdienen? Ik denk het wel.

In ons artikel over eigen bedrijf ideeën kun je inspiratie opdoen. Zoek iets waar je interesses liggen en stort je hier volledig op in je vrije tijd. De meesten van ons zijn een paar uur per dag bezig met onzin. Als je deze tijd gaat besteden aan een online bedrijf neem je het heft in eigen handen en help je jezelf deze tijden door te komen. 

In het ergste geval lukt het niet. Dan ben je niets verloren en heb je veel geleerd. Lukt het je wel om alleen al een paar tientjes te verdienen? Dan zijn dan een paar tientjes die je leven hopelijk een beetje draagbaarder kunnen maken.

Als je goed bent in het schrijven van teksten kun je hiervoor op platformen als Textbroker terecht. Ben je goed in het maken van afbeeldingen of video’s? Dan is er genoeg werk te vinden op Fiverr of andere vergelijkbare platformen. De keuze is reuze, maar je zult er zelf moeite in moeten steken. 

Niemand kan op dit moment de situatie in de wereld veranderen. Jij hebt de kracht om je eigen situatie te verbeteren door de handen uit de mauwen te steken. Hieronder vind je een aantal van onze artikelen die je kunt raadplegen als je interesse hebt in het beginnen van een online business!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie