Home » Economisch nieuws » WSJ: cryptoplatform Binance ontslaat ruim 1000 medewerkers

WSJ: cryptoplatform Binance ontslaat ruim 1000 medewerkers

Leestijd: < 1 minuut

Cryptoplatform Binance heeft de afgelopen weken wereldwijd ruim duizend mensen ontslagen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een ingewijde. Volgens die persoon kan dit, als het zo doorgaat, leiden tot het schrappen van een derde van het personeelsbestand van Binance. Het cryptobedrijf is al een tijd onderwerp van onderzoeken door toezichthouders, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten.

Voordat de ontslagen begonnen, werkten wereldwijd ongeveer 8000 medewerkers voor het bedrijf. Met name personeel dat werkzaam is op de klantenservice zou nu zijn ontslagen, meldt de Amerikaanse krant. Een woordvoerder van Binance bevestigt dat er mensen hun baan zijn kwijtgeraakt, maar gaf niet aan om hoeveel het gaat.

Binance mag zijn diensten al niet langer aanbieden in Nederland. Het bedrijf besloot zelf te vertrekken, omdat toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) geen vergunning verstrekte. DNB legde Binance vorig jaar al een boete op van 3,3 miljoen euro, nadat was gebleken dat de cryptobeurs zijn diensten aanbood zonder wettelijk verplichte registratie bij de centrale bank. Ook in België mag Binance niet langer zijn diensten aanbieden. In dat land was het platform actief zonder vergunning.

In de Verenigde Staten is Binance al sinds 2019 verboden. Daarna richtte het bedrijf dochter Binance.US op, die aan alle regels zou voldoen, maar ook die is al in zes staten verboden. In juni kregen het bedrijf en zijn oprichter Changpeng Zhao beurswaakhond SEC achter zich aan omdat Binance.US niet echt losstaat van het moederbedrijf.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie