Home » Economisch nieuws » Bitcoin bijna 160 procent meer waard in 2023

Bitcoin bijna 160 procent meer waard in 2023

Leestijd: < 1 minuut

De koers van de bitcoin noteerde vrijdag rond de 43.000 dollar. De prijs van de grootste cryptomunt ter wereld is daarmee dit jaar met bijna 160 procent in waarde gestegen. Begin december tikte de bitcoin al voor het eerst sinds mei 2022 de 40.000 dollar aan. De munt begon het jaar met een waarde van zo’n 16.600 dollar.

De opmars wordt vooral gedreven door het optimisme dat de Amerikaanse toezichthouder mogelijk begin volgend jaar al toestemming geeft voor de eerste beursgenoteerde bitcoin-fondsen. Daardoor zouden vooral grote beleggers weer meer vertrouwen krijgen in de digitale munt.

Verschillende grote financiële bedrijven, waaronder BlackRock, hebben dit jaar aanvragen ingediend voor dergelijke beursgenoteerde bitcoin-fondsen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als de beurswaakhond de aanvragen goedkeurt, levert dat miljarden dollars aan extra cryptobeleggingen op. Volgens BlackRock-topman Larry Fink wordt het met deze producten gemakkelijker en goedkoper voor beleggers om in de digitale munt te investeren.

De koers van de bitcoin ligt nog altijd flink onder het recordniveau van circa 69.000 dollar dat in november 2021 werd aangetikt. De koersbewegingen van digitale munten zijn vaak ook erg grillig. Ook wordt de cryptomarkt geregeld opgeschrikt door onrust en schandalen, zoals het omvallen van het grote handelsplatform FTX vorig jaar.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie