Beste boekhouder Lichtenvoorde | Uitbesteden of zelf doen?

Je boekhouding op orde maken als bedrijf hoort er nu eenmaal bij. Het is een essentiële klus, maar wel iets waar je de goede vakkennis voor nodig hebt. Een boekhouder in Lichtenvoorde en of waar dan ook kan je hiermee ondersteunen. Met een goed administratiekantoor zorg je ervoor dat je boekhouding altijd op orde is en dat jij bij iedere controle de goede administratie kan laten zien.

In dit blog vertel ik je exact wat de beste boekhouders in Lichtenvoorde zijn, welke administratiekantoren er zijn en wat het kost. Bovendien gaan we in op de verschillende vormen waarop je zelf of met ondersteuning van een boekhouder de boekhouding kunt onderhouden en zo veel geld en tijd kunt bezuinigen.

Boekhouding uitbesteden, zelf doen of combinatie?

Jij hebt vele mogelijkheden wat betreft jouw administratie. Jij kunt er allereerst voor kiezen om jouw administratie volledig alleen te onderhouden met of zonder ondersteuningvan een boekhoudprogramma. Deze situatie bespaart je geld, maar kost je tijd. Daarnaast heb je hiervoor de correcte knowhow nodig, want foutjes in je administratie kunnen vervelend zijn. Een vergelding ontvang je snel als jij de aangiftes te laat doet en dan heeft Hoebeginik.nl het nog niet eens over afwijkingen in je boekhouding.

Als andere optie kan jij de keuze maken om jouw administratie volledig door een deskundige te laten doen. Dit levert je tijd op, maar kost wel geld. De tarieven voor het uitbesteden van boekhouding in Lichtenvoorde of elders in Nederland kunnen aanzienlijk stijgen. Dit is uiteraard afhankelijk van de omvang van jouw bedrijf, maar toch.

Een populaire keuze is een samenspel van beide opties. De meeste ondernemers kunnen zelf prima de makkelijke onderdelen van de administratie op zich nemen. De boekhouder kijkt vervolgens of alles correct is en doet de aangifte. Jij houdt zo een boel geld op de bankrekening voor taken die jij of jouw medewerkers makkelijk kunnen oppakken. Het inboeken van een rekening, het digitaliseren van papieren en dat soort handelingen.

Het gros van de boekhouders verwerkt de administratie immers zelf ook via een online boekhoudprogramma. Zij kunnen om die reden snel met jou meekijken en aanpassingen doorvoeren indien nodig. Enkele veel gekozen online boekhoudprogramma’s voor ondernemers staan in de blokken hieronder. Je kunt de programma’s nu ook nog eens gratis uitproberen! Ook hebben we een handige vergelijkingstool waarmee jij boekhoudsoftware vergelijken kunt.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

rompslomp

Rompslomp.nl is het complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding – Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding

Administratiekantoor Lichtenvoorde

Heb je de juiste boekhoudsoftware gevonden? Dan kun jij jouw administratiekantoor in Lichtenvoorde uitnodigen om met je administratie mee te gluren, maar welke boekhouder kan jou hierin assisteren? Dat kunnen wij natuurlijk niet voor je bepalen en daarom hebben we een uitgebreid overzicht voor jou gemaakt met boekhouders in Lichtenvoorde en omgeving. Ingeval ze er zijn, dan hebben we de administratiekantoren hieronder in de opsomming geplaatst. Mochten wij een administratiekantoor vergeten zijn, laat het Hoebeginik.nl dan absoluut weten. Doe natuurlijk zelf altijd goed observatie en zorg ervoor dat jij overtuigd bent dat jij de beste boekhouder gevonden hebt voor je onderneming.

Administratiekantoor Verlaan De Steenuil 7
Administratiekantoor Ernst V.o.f. Beethovenstraat 28


Wat kost een boekhouder in Lichtenvoorde?

De totale kosten voor een boekhouder kunnen snel toenemen. Er is tal van onderzoek gedaan over de gemiddelde uurprijzen voor een boekhouder in Lichtenvoorde en Nederland in het globaal. Gemiddeld zijn de uurprijzen op de € 40 en € 139 per uur. Over het algemeen kan je rekenen op € 85 per uur met uitschieters omhoog en beneden. De inschatting over hoeveel uur er nodig is voor jouw boekhouding is helemaal afhankelijk van de taken die opgepakt moeten worden.

Met een simpele boekhouding met enkele facturen per 3 maanden ben je zo klaar en kost een boekhouder jou hoogstwaarschijnlijk gemiddeld zo’n 2 uur per 3 maanden = € 170. Grotere bedrijven zijn al spoedig aanzienlijk veel meer uur kwijt aan de administratie. De vraag is of jij alles in totaliteit wilt uitbesteden voor een zodanig tarief.

Is je eigen loon hoger dan het gemiddelde uurloon van een boekhouder? Dan kan het geen kwaad, jij kan in die tijd zelf werken om de boekhouder te kunnen bekostigen. Heb jij echter een lager uurloon dan is het allicht het afwegen waard om met assistentie van een boekhoudprogramma alleen de ongecompliceerde werkzaamheden zelfstandig op te pakken.

Een belangrijk aandeel van de boekhouding is het inboeken van bonnetjes, nota’s en dat soort dingen. Zorgen dat je rekening en alle transacties uitgelegd kunnen worden. Dit zijn taken die iedere ondernemer kan doen. Je zou dus kunnen bepalen om de boekhouding zelfstandig op te pakken en daardoor gemiddeld € 85 per uur te bezuinigen – je eigen uurloon.

Je kunt onderstaande boekhoudprogramma’s in principe gratis gebruiken. Bij iets meer gebruik betaal je slechts € 10 a € 20 per 30 dagen voor je boekhouding. Met alle tijd die je hierdoor bespaart bij je boekhouder in Lichtenvoorde zorg je er op deze manier voor dat jouw kosten laag blijft. Je boekhouder hoeft nou enkel nog maar je zelf ingevulde administratie te checken en te versturen naar de belastingdienst in plaats van al het papierwerk zelf te doen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

rompslomp

Rompslomp.nl is het complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding – Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding

Boekhouding uitbesteden Lichtenvoorde, wat moet in de administratie?

Om jou te helpen bij je beslissing voor het mogelijk uitbesteden van je administratie in Lichtenvoorde zetten we de meest relevante taken van een boekhouder nog even voor je op papier. Afhankelijk van jouw bedrijf moet je inschatten welke werkzaamheden allemaal benodigd zijn in je situatie, hoeveel uren het ommenabij zal kosten om deze klussen uit te voeren en hoeveel geld je hier dus aan het einde van het jaar aan kwijt bent (€).

  • De administratie up-to-date houden is een belangrijk element van iedere boekhouding. In dit artikel hebben we het echt over het administreren en toevoegen van al het papierwerk (of de online variant). Denk aan rekeningen voor de borrel op vrijdag, financiële afschriften, in- en uitgaande facturen, bank overboekingen en alles wat maar bijgehouden moet worden. Dit alles moet je overzichtelijk kunnen laten zien. Een boekhoudsoftware is hierbij handig, maar er zijn ook mensen die een hele eigen constructie gefabriceerd hebben. Of dat praktisch is kun je je afvragen, maar zeker niet ondoenlijk.
  • Het maken van facturen. Bijna alle bedrijven doen dit in eigen beheer, maar in sommige gevallen zou je dat door je boekhoudkantoor kunnen laten oppakken. In het geval van buitenlandse transacties met landen binnen- en buiten de Europese Unie kan dit handig zijn. Voor overboekingen en facturen binnen Nederland is het in elk geval verstandiger om dit in eigen beheer op te pakken. Facturen schrijven voor een hoog uurloon per uur is zonde van het geld als je het mij vraagt.
  • Het opstellen van de juiste aangifte. Als onderneming moet je rekening houden met de aangiftes van de BTW. Met een boekhoudprogramma rolt dit automatisch aan het eind van een aantal maanden uit je administratie, anders zal je boekhouder dit nog voor je opstellen. Deze BTW aangiftes moeten juist zijn en alle bonnetjes horen ook juist in de boekhouding verwerkt te zijn om op die manier de BTW terug te kunnen vorderen. Ook het maken van een jaarrekening, de balans en de winst- en verliesrekening moet jaarlijks weer opgemaakt worden. Een administrateur kan dat voor je uitvoeren, maar de gratis boekhoudsoftware draait dit zonder extra werk voor je uit.

Wat wij persoonlijk makkelijk vinden aan de combinatie van eigenhandig de boekhouding invullen en dit laten checken door een boekhouder is dat je inzicht hebt in je financiën en nauwkeurig weet hoe je business ervoor staat. Wonder boven wonder hoor je met regelmaat van bedrijven die in principe geen flauw idee hebben dat ze toch niet zo rendabel zijn.

Daarnaast bespaart het jou zoals eerder ook al uitgelegd een hoop geld. Wij kunnen de administratie voor het grootste gedeelte in eigen beheer uitvoeren. Toch houden we de potentie om onze boekhouder aan de mauw te trekken bij vragen over de administratie of de beste fiscale ‘trucjes’. We bezuinigen hiermee een aanzienlijke hoeveelheid geld op ‘simpel’ werk en profiteren wél van de kennis van een geschikte boekhouder in Lichtenvoorde of waar je bedrijf ook maar zit.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!