Home » Economisch nieuws » Bouwers BAM en Heijmans hard omhoog op Damrak, Pharming omlaag

Bouwers BAM en Heijmans hard omhoog op Damrak, Pharming omlaag

Leestijd: 2 minuten

Bouwbedrijf BAM heeft donderdag een koerssprong gemaakt van bijna 6 procent op het Damrak. Beleggers doken op het aandeel nadat bekend werd dat aandeelhouders weer winst uitgekeerd krijgen, na een jarenlange periode zonder dividend. De winst is volgens de bouwer uit Bunnik op niveau en er is ook nog voldoende werk voor de boeg. Branchegenoot Heijmans kon meeprofiteren van het goede nieuws en werd zelfs 6,5 procent hoger gezet.

Bij de grote fondsen in Amsterdam viel speciaalchemieconcern DSM op met een 5,3 procent hogere koers. Ook dit bedrijf publiceerde gunstige kwartaalresultaten. Mede hierdoor eindigde de AEX, de belangrijkste index in Amsterdam, 0,3 procent hoger op 771,69 punten.

De MidKap steeg 1 procent tot 1036,54 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 1 procent. Beleggers kregen donderdag een stroom, voornamelijk meevallende, kwartaalcijfers te verwerken. Ook verzekeraar NN (plus 1,8 procent) steeg, na de publicatie van zijn halfjaarcijfers. Dataleverancier RELX (plus 1,2 procent) kon ook op bijval rekenen na het nieuws dat de winst en omzet waren toegenomen.

Arcadis

In de MidKap moest Arcadis 0,7 procent inleveren, ondanks de groei die het bedrijf afgelopen jaar doormaakte. Het advies- en ingenieursbureau zag de omzet en het bedrijfsresultaat flink stijgen, onder andere door de vele investeringen in schonere energiebronnen en -systemen. Daarbij heeft het bedrijf ook een recordhoeveelheid werk op de plank liggen.

Biotechnoloog Pharming maakte een duikeling van bijna 10 procent na het bericht dat het Europees Geneesmiddelenbureau langer de tijd neemt voor zijn oordeel over het middel leniolisib voor de behandeling van patiënten met een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem.

De euro was 1,0674 dollar waard bij het slot van de beurzen, vrijwel onveranderd vergeleken met een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie goedkoper op 78,52 dollar. Brent-olie zakte 0,1 procent in prijs tot 85,26 dollar per vat.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie