Home » Economisch nieuws » CBS: productie Nederlandse industrie verder gedaald

CBS: productie Nederlandse industrie verder gedaald

Leestijd: < 1 minuut

De productie in de Nederlandse industrie is in oktober met meer dan 11 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is de industriële productie alweer tien maanden op rij aan het krimpen. De industrie kampt met lagere orders en zwakkere bedrijvigheid.

Volgens het CBS produceerden de meeste bedrijfsklassen van de industrie in oktober minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grote branches liet de chemische industrie de grootste productiedaling zien. De sector voor reparatie en installatie van machines had de grootste toename van de productie, aldus het statistiekbureau.

Het CBS stelt wel dat producenten in november minder negatief waren dan in oktober. Fabrikanten waren volgens het bureau minder negatief over de verwachte bedrijvigheid in de komende drie maanden en de voorraden gereed product.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie