Home » Marketing » ClickCease: Een Krachtig Wapen tegen Bot Traffic? Onze Bevindingen

ClickCease: Een Krachtig Wapen tegen Bot Traffic? Onze Bevindingen

Leestijd: 4 minuten

ClickCease is een anti-clickfraude service die zich richt op het detecteren en beschermen tegen klikfraude op verschillende advertentieplatforms. Het biedt beveiliging voor Google Ads, Facebook Ads en WordPress-websites door gebruik te maken van geavanceerde detectie-algoritmen. De service blokkeert frauduleuze IP-adressen automatisch en detecteert en sluit frauduleuze doelgroepen uit. ClickCease is niet verbonden aan een zoekmachine en is een onafhankelijke aanbieder.

Clickcease is dé software dat ons helpt met het uitsluiten van bot traffic voor o.a. Google Ads. Zoals je kunt lezen in ons artikel over bot traffic is ongeveer 40% van het internet bots. Dit betekent dat ook op jouw Google Ads geklikt wordt door deze entiteiten en dit kost je met iedere klik geld. Jaarlijks loopt het verlies in de miljarden, want je betaalt voor deze bots en je verkoopt natuurlijk niks aan ze.

De software van Clickcease helpt ons om al deze bot traffic uit te sluiten. Gemiddeld ligt het aantal frauduleuze clicks op Ads op 1/4 oftewel 25%. Je kunt je voorstellen dat je met een behoorlijk budget flink in de buidel moet tasten voor waardeloze clicks. Clickcease houdt alle traffic nauwlettend in de gaten over alle kanalen die je instelt. Hiervan leert de software en foute clicks worden uitgesloten.

Bovendien wordt het ip adres ingeschoten bij o.a. Google Ads, zodat je ook in de toekomst geen last meer hebt van dit slechte verkeer. De tool werkt als volgt:

  1. Monitoren van de ads, 24/7
  2. Analyseren van het verkeer op fraude
  3. Het blokkeren van de frauduleuze bezoekers over alle platformen
  4. De besparing is hiermee enorm, daarover later meer praktijkvoorbeelden in dit artikel

Belangrijkste Kenmerken van ClickCease

Clickcease is gemaakt voor één doeleinde, en dat is het voorkomen van bot verkeer. Voordat ik je vertel wat de resultaten zijn bij onze websites en die van onze klanten ga ik in op de soorten verkeer die de tool allemaal uitsluit.

  • Bot traffic. Dit zijn bots die enkel geld kosten. Een bot gaat niets bij je kopen dus overbodig
  • Kliks van concurrenten. Sommige concurrenten gaan de hele middag met een borrel op jouw advertenties klikken om je budget op te maken. Dat is nu ook verleden tijd
  • Click farms. Dit zijn speciaal ontworpen centra die ingehuurd kunnen worden om website bezoekers hoger te laten lijken dan dat ze echt zijn. Het maakt deze farms niet uit op welke links ze klikken, dus Ads blijft niet gespaard
  • Mensen die je website haten. Een boze klant of iemand die het op je gemunt heeft kan soms ook in een boze bui vaak klikken 

Voordelen van het Gebruiken van ClickCease

Alle frauduleuze klikken waaraan je geld uitgeeft binnen Ads zijn waardeloos. Iedere euro die je hieraan moet uitgeven, is een euro die je niet meer in kunt zetten op de winstgevende campagnes (lees hier meer over de POAS om écht winstgevende campagnes te draaien). 

Door het besparen van dit budget heb je dus meer geld over om te gebruiken voor de goede campagnes. Je bespaart dus niet alleen geld, maar gaat in feite ook nog eens meer geld verdienen doordat het budget op de goede campagnes omhoog kan. Om te illustreren hoe goed dit kan werken hieronder een voorbeeld van Clickcease uit de praktijk. Het gaat om één van onze klanten.

Onze klant is actief in een hele actieve markt. Op dergelijke markten zijn meer bots actief dan gemiddeld. We hebben gekeken over de periode november 2023 wat de resultaten waren met behulp van Clickcease. Bij de tool krijg je namelijk een handig dashboard waar je precies kunt zien hoeveel geld de tool voor je bespaard heeft. Wij hebben nog geen klant waarbij de tool niet winstgevend is, maar daarover meer.

In de periode november 2023 had onze klant een totale besparing van iets meer dan €6000. Dat is geld dat anders op was gegaan aan clicks die toch niet geconverteerd hadden. Omdat de klant in zo’n drukke markt actief is bleek maar liefst 37% van al het verkeer die maand bot traffic te zijn. Met deze gigantische besparing verdiende de klant in principe €6000. Wij hebben dit geld gestoken in de wel winstgevende campagnes, waardoor die besparen zelfs nog meer rendement opleverde.

Andere klanten van ons, in andere markten, zien verschillende percentages bot traffic. Dit verschilt een beetje, maar gemiddeld ligt de besparing tussen de 5 en 40% per maand. Je kunt je voorstellen om hoeveel geld dat gaat. Door Clickcease te gaan gebruiken bespaar je dus heel eenvoudig een behoorlijk percentage op je maandelijkse Ads kosten.

De prijzen van Clickcease

Het is en blijft software, dus ook voor Clickcease zul je moeten betalen. Echter is het zoals ik al aangaf een no-brainer omdat het geld dat je overhoudt door de tool de kosten eenvoudig dekt. Je betaalt in dit geval aan de hand van de hoeveelheid bot traffic die tegengehouden wordt. De omvang van je website heeft dus invloed op het bedrag dat je betaalt. Hieronder de pakketten uitgewerkt: 

PlanPrijs per MaandAantal Maandelijkse Beschermde BezoekenAantal Ondersteunde PlatformsBotbescherming voor WordPressConcurrentieanalyseOverige Kenmerken
Standaard$695.0001 (Google of Facebook Ads)JaMaximaal 3 zoekwoordenAI detectie-algoritme
Pro$8910.0002 (Google en Facebook Ads)JaMaximaal 10 zoekwoordenCross-domain blocking, Sessieopname
Geavanceerd$10910.0002 (Google en Facebook Ads)JaMaximaal 100 zoekwoordenWitte-label rapporten, Benchmarkanalyse, Accountbeheer

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat bot traffic een enorm vervelend en kostbaar grapje is. Helemaal wanneer je Ad budget oploopt gaat het veel geld kosten. Die besparing waar ik het over had van een van onze klanten van €6000 per maand is niet uit onze duim gezogen. Dit is echte data en een gigantische besparing die we nu maandelijks voor onze klant voor elkaar hebben gekregen. 

Door het gebruik van Clickcease kunnen we dit bespaarde budget ook nog eens inzetten op de winstgevende campagnes en zo onze klanten nog beter vooruit helpen. Ben je actief bezig met Ads, dan kunnen we je de tool zeker aanbevelen. Het kost een paar tientjes per maand, maar de besparing is in de meeste gevallen aanzienlijk hoger. Onze Clickcease review is daarom ook zeer positief. Maak hier een GRATIS proefaccount aan en begin direct met besparen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Top boekhoudprogramma's
 
Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie