Home » Economisch nieuws » Consumenten opnieuw iets negatiever in juni

Consumenten opnieuw iets negatiever in juni

Leestijd: < 1 minuut

Consumenten waren in juni opnieuw iets pessimistischer over de economie dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen laat daarmee voor de tweede maand op rij een lichte verslechtering zien, na zes maanden van verbeteringen. De koopbereidheid van consumenten nam daarbij af, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De graadmeter waarmee het CBS het consumentenvertrouwen meet, is in juni uitgekomen op een stand van min 39. In mei was dat nog min 38. Het consumentenvertrouwen is daarmee nog altijd uitzonderlijk laag en ligt ver onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, dat op min 10 staat.

Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit. Toen stond de graadmeter op plus 36. In september en oktober 2022 werd de laagste stand ooit bereikt op min 59. Het CBS begon in 1986 met de metingen.

Het oordeel van consumenten over de economie in de komende twaalf maanden was negatiever dan een maand eerder. Het oordeel over de financiële situatie in zowel de afgelopen twaalf maanden als de komende twaalf maanden was in juni eveneens negatiever. Ook de tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten ongunstiger.

Meest recente update: juni 21, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie