Home » Economisch nieuws » Consumenten blijven onverminderd pessimistisch in juli

Consumenten blijven onverminderd pessimistisch in juli

Leestijd: < 1 minuut

Consumenten waren in juli net zo pessimistisch over de economie als een maand eerder. Consumenten zijn daarmee al vier jaar onafgebroken negatief, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni liet het consumentenvertrouwen nog voor de tweede maand op rij een lichte verslechtering zien, na zes maanden van verbeteringen. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid van consumenten veranderde niet.

De graadmeter waarmee het CBS het consumentenvertrouwen meet, kwam net als in juni uit op een stand van min 39. Het consumentenvertrouwen is daarmee nog altijd uitzonderlijk laag en ligt ver onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, dat op min 10 staat.

Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit. Toen stond de graadmeter op plus 36. In september en oktober 2022 werd de laagste stand ooit bereikt op min 59. Het CBS begon in 1986 met de metingen.

Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de komende twaalf maanden was wat negatiever, maar het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was een fractie minder negatief. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden was iets minder negatief, terwijl het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden vrijwel hetzelfde bleef als in juni. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten een fractie ongunstiger.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie