DigiBTW review, alles over het boekhoudprogramma voor zzp’ers 

Leestijd: 6 minuten

Op deze pagina behandelen we DigiBTW. Boekhoudprogramma’s heb je in alle soorten en maten. De ene is geschikt voor zelfstandigen en de ander voor de grote bedrijven met veel personeel. De functionaliteiten van iedere software verschillen en we nemen in dit artikel die van DigiBTW onder de loep.

We hebben het over de functionaliteiten van de software, de ervaringen van gebruikers en we gaan natuurlijk in op de prijs en de DigiBTW review van de andere zzp’ers die het gebruiken. Je kunt andere zzp boekhoudsoftware hier vergelijken. Is digiBTW geschikt voor jou?

Wat is digiBTW?

DigiBTW is een boekhoudprogramma speciaal ontwikkelt voor zzp’ers. De software beschikt over precies die functionaliteiten die iedere zelfstandige nodig heeft om op de juiste manier de boekhouding te doen. Dat zonder alle ingewikkelde toeters en bellen van de grote boekhoudsoftware die je toch niet nodig hebt voor je administratie.

De software is naar eigen zeggen geschikt voor iedere ondernemer. Toch is het gemaakt voor het gemak van de zzp’er. Gebruikersvriendelijkheid in de vorm van een eenvoudige interface en zonder alle moeilijke boekhoudtermen. Wel zo makkelijk voor de ondernemers die gewoon een paar facturen willen boeken zonder een cursus boekhouden te doen. De software is geschikt voor:

 • ZZP’ers en eenmanszaken
 • VOF’s en kleine bv’s
 • Holdings en dga’s
 • Verenigingen en stichtingen (klein)

Welke functies heeft digiBTW?

In principe heeft digiBTW alle functionaliteiten die je maar nodig hebt om een goede boekhouding bij te houden. Hieronder volgt een tabel met alle belangrijke functies die de software te bieden heeft:

FacturatieAdministratieKoppelingen & gemakBoekhouding & inzicht
FacturatieKosten en bonnenBtw-aangifteAfschrijvingen
OffertesRittenBankkoppelingHerinneringen en aanmaningen
Periodieke facturenUrenInkomstenbelastingTools
ProductenProjecteniDEAL koppelingOverzichten
UBL e-facturenBonnen indexJaarafsluiten
Factuur Lay-out editor
Herinneringen en aanmaningen
iDEAL koppeling

Een aantal belangrijke onderdelen wil ik er graag nog even uit toelichten. Persoonlijk vind ik dit de belangrijkste onderdelen. Natuurlijk verschilt dit per bedrijf en boekhouding. Het is daarom verstandig om boekhoudprogramma’s te vergelijken voordat je daadwerkelijk een uitkiest. Dit soort reviews moeten je helpen hier een beter beeld van te krijgen.

Facturatie

Een aantal handige functies zijn facturatie, offertes en UBL e-facturen. Praktisch iedere zelfstandige moet offertes schrijven, dit vervolgens omzetten naar een factuur en facturen in de boekhouding verwerken. Door deze functionaliteiten allemaal binnen één pakket te hebben kun je jezelf veel tijd besparen.

Je hoeft voor een offerte maar één keer een relatie toe te voegen aan je contactenboek. Gaat de klant vervolgens over tot een aankoop? Dan zet je de offerte via het programma direct om naar een factuur. Met de UBL e-facturen zijn deze facturen direct te lezen door ieder boekhoudprogramma, waardoor je jezelf en je klanten veel tijd bespaart.

Administratie

Als zelfstandige moet je nogal wat bijhouden. Je gereden kilometers, je gewerkte uren en al je uitgaven. Met digiBTW kun je dit allemaal op één plek bijhouden. Beter nog, het wordt direct verwerkt in je administratie. Per klant kun je bijhouden welke kosten je ervoor gemaakt hebt, hoeveel je gereden hebt en hoeveel uren je voor je klant gewerkt hebt. Dit zet je eenvoudig op de factuur en zo bespaar je veel tijd met je administratie.

Koppeling & gemak

Persoonlijk doe ik het liefst zo min mogelijk zelf. Door de boekhouding goed bij te houden draai je aan het einde van het kwartaal met een boekhoudprogramma eenvoudig een overzicht voor de omzetbelasting uit. Met één druk op de knop doe je de aangifte en betaal je dit ook direct.

Hetzelfde geldt voor de inkomstenbelasting en het boeken van transacties op je bankrekening. Er zijn voor alle taken koppelingen beschikbaar die je erg veel tijd besparen. 

Boekhouding & inzicht

Een goede ondernemer weet te allen tijde hoe zijn of haar bedrijf er financieel voor staat. Boekhouden in Excel kun je hiervoor gebruiken, maar je moet bijna een tovenaar in Excel zijn om hier duidelijkheid in te scheppen. Met de handige overzichten van digiBTW zie je de hele financiële administratie in een oogopslag voor je.

Je kunt zelfs herinneringen en aanmaningen automatisch laten versturen zodat je nooit meer achter onbetaalde rekeningen aan hoeft. Automatiseren is in deze tijd heel erg belangrijk, helemaal voor de prijs die digiBTW vraagt voor de software hoef je het niet te laten.

Wat kost digiBTW?

Van alle boekhoudprogramma’s is digiBTW een van de goedkoopste. Dit komt door de eenvoud die het gecreëerd heeft binnen de software. Geen onnodige poespas en precies wat jij als ondernemer nodig hebt om je administratie op de juiste manier te doen.

Je kunt gratis beginnen met digiBTW en bij iets meer functionaliteiten betalen per maand of per jaar. Per maand is dit slechts € 12,50 voor het volledige pakket. Beter nog is per jaar betalen. Je betaalt dan slechts €10 per maand!

Hoe is de digiBTW support?

Het eerste wat je ziet als je zoekt naar support van digiBTW is dat ze een grote handleiding beschikbaar hebben. Hier vind je de meest voorkomende vragen rondom je boekhouding. Hoe je facturen moet boeken, adresgegevens aan moet passen en dat soort dingen

Is dat niet genoeg en wil je iemand van de support afdeling bellen? Dan is dit ook mogelijk. DigiBTW is te bereiken via het nummer: 085 – 888 7886. Daarnaast is het mogelijk om direct vanaf de website een call te openen of een bericht te sturen via het contactformulier.

Hoe kan ik overstappen naar digiBTW?

Het overstappen van een boekhoudprogramma is best lastig. Je wilt natuurlijk dat je administratie goed overgezet wordt en dat je geen grote streep zet door het werk dat je al gedaan hebt. Precies daarom heeft DigiBTW een gratis overstapservice. 

Hiermee kun je kosteloos een bestaande administratie importeren, ongeacht het boekhoudprogramma dat je gebruikt. Met de opstarthulp kun je praktisch iedere boekhouding overzetten naar digiBTW. Hier meer informatie over de overstapservice.

Wat is digiBTW boekhoudservice?

Ben je zelf niet zo thuis in boekhouding of wil je gewoon de uren besparen? Dan kun je ook gebruikmaken van de digiBTW boekhoudservice. Via deze service wordt een gedeelte van het werk uit handen genomen. In ons artikel over wat kost een boekhouder lees je precies hoeveel dit normaal gesproken kost. Voor € 89 per maand kan digiBTW al veel van de werkzaamheden voor je uit handen nemen, zoals:

 • Kosten invoeren
 • Banktransacties verwerken
 • Btw-aangifte berekenen en indienen
 • Aangifte inkomstenbelasting opstellen en indienen
 • Administratie up-to-date houden
 • Boekhoudkundig advies

Het enige dat je zelf nog moet doen is facturen versturen, betalingen doen en bonnetjes doorsturen naar je boekhoudprogramma. Lees hier meer over de boekhoudservice

DigiBTW inloggen

Het mooie aan digiBTW is dat je altijd en overal kunt inloggen op je boekhouding. Je beschikt zo onderweg of op vakantie altijd over je financiën en kunt zo goed in de gaten houden hoe je bedrijf ervoor staat en of al je klanten netjes betalen. Ook bonnetjes boeken kun je direct doen. Je hoeft zo niet aan het einde van ieder kwartaal een midden bonnetjes in te scannen. Het enige nadeel aan digiBTW is het ontbreken van een applicatie. Je kunt daar meer informatie over vinden op onze lijst met boekhouding apps. Op digiBTW inloggen kan gewoon via de browser van je mobiel of laptop.

➡️ Zonder gedoe een website maken om veel geld te verdienen? Lees hier alles over een Phoenix website!

Hoe zijn de DigiBTW reviews?

Een goede plek om te zoeken naar een betrouwbare DigiBTW review is Google My Business. Hier schrijven gebruikers over hun ervaring met het bedrijf en deze zijn zeer goed te noemen. Van de 854 beoordelingen krijgen ze maar liefst een 4,9/5 sterren! Een greep uit de reviews:

Heel tevreden over DigiBTW,
Het programma helpt mij als startende ondernemer met een goede boekhouding. Door hulp van de accountant weet ik nu dat ik aantal dingen anders had moeten doen dus wellicht zou een betere ‘How To’ een optie zijn. Waar je op moet letten en welke regels kloppend moeten zijn met bijvoorbeeld je zakelijke bank.

Al met al een dikke voldoende! #aanrader

Ik gebruik DigiBTW nu een jaar voor mijn onderneming. Het is een heel gebruiksvriendelijk programma (zelfs voor een niet financieel iemand als ik). Ik gebruik DigiBTW voor mijn complete administratie incl. BTW aangifte en inkomstenbelasting. Ik heb mijn eerste inkomstenbelastingaangifte laten controleren door DigiBTW en die communicatie verliep heel soepel en ze hebben goed geholpen en advies gegeven voor manieren van financiële verwerking voor het nieuwe belastingjaar. En de fijnste feature vind ik het overzichtelijke Dashboard, waarop ik in één keer kan zien hoe mijn bedrijf er voor staat.

Simpel en overzichtelijk pakket. Qua prijs de meest aantrekkelijke omdat je een compleet pakket krijgt (factureren, uren, ritten, btw aangifte etc). Ook zeer behulpzaam personeel die me geholpen heeft om de overstap te maken vanaf e-boekhouden en men reageert ook snel en duidelijk op overige vragen tijdens het gebruik. Een hoop acties zijn geautomatiseerd maar je hebt er nog wel volledig controle over.

Onze digiBTW review

Al met al kunnen we concluderen dat digiBTW een zeer geschikt boekhoudprogramma is voor zzp’ers of kleine MKB bedrijven. Het biedt die functionaliteiten die je nodig hebt zonder de poespas. Wat het helemaal interessant maakt, is de prijs. Voor slechts  €10 per maand kun je de boekhouding al bijhouden.

Nu moet ik hierbij zeggen dat de meeste boekhoudprogramma’s niet veel duurder zijn, maar toch. Als je 10-15 euro per maand kunt besparen voor een simpele boekhouding als zzp’er is dat snel verdient. Ben je enthousiast geworden of wil je zelf eens rondkijken? Dan kun je digiBTW 30 dagen gratis uitproberen!


Top 5 boekhoudprogramma's

 • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
 • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
 • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
 • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
 • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.