Home » Economisch nieuws » Doek valt voor ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit

Doek valt voor ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit

Leestijd: < 1 minuut

Virgin Orbit, het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson, heeft faillissement aangevraagd. Het is het bedrijf niet gelukt om geld te vinden om de activiteiten voort te kunnen zetten.

De onderneming raakte in de financiële problemen na een mislukte lancering van een ruimteraket begin dit jaar. Vorige week werd al bekend dat het bedrijf zijn activiteiten staakt en dat het overgrote deel van het personeel ontslag krijgt. Bij het bedrijf, gevestigd in het Californische Long Beach, werkten 750 mensen.

Virgin Orbit probeerde in januari de eerste lancering van een ruimteraket met satellieten vanuit West-Europa, maar die missie mislukte. De raket werd gelanceerd vanaf een aangepaste Boeing 747 met de naam Cosmic Girl die was opgestegen in het zuidwesten van Engeland. Boven de Atlantische Oceaan liet de Cosmic Girl een raket los, de LauncherOne, op een hoogte van iets meer dan 10 kilometer. Maar het lukte niet de raket met negen satellieten in een baan om de aarde te brengen. De satellieten gingen verloren. Het vliegtuig Cosmic Girl keerde probleemloos terug naar het vliegveld in Cornwall.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie