Home » Economisch nieuws » Drukte in woon- en tuinwinkels op tweede paasdag komt op gang

Drukte in woon- en tuinwinkels op tweede paasdag komt op gang

Leestijd: 2 minuten

Nederlanders weten woon- en tuinwinkels weer te vinden op tweede paasdag, de dag waarop traditioneel veel mensen bijvoorbeeld een woonboulevard bezoeken. In de winkels van woonwarenhuis IKEA is het al druk, in andere winkels verwachten medewerkers de grootste toestroom aan klanten wat later op de dag.

Een woordvoerder van IKEA zegt dat het “gezellig druk” is bij de Nederlandse vestigingen van de Zweedse meubelketen. “Normaal gesproken verwelkomen wij enkele duizenden bezoekers per dag per winkel en op tweede paasdag rekenen we op nog eens 20 tot 25 procent extra”, aldus de zegsman. Volgens hem ontvangen de IKEA-winkels vooral gezinnen, koppels en vriendengroepen. “Zij maken ook vaker gebruik van het restaurant en beschouwen het ook als een uitstapje.”

Voor het weekend gaven winkels al aan rekening te houden met drukte. Zo gaf IKEA al aan genoeg personeel in te kunnen zetten ondanks het landelijke personeelstekort. “Ze zijn gewend om tijdens Pasen grote groepen mensen te ontvangen”, zei een woordvoerder.

Tuinsets

Een klantenservicemedewerkster van woonwinkelketen Goossens zegt dat het in de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam behoorlijk druk is. Klanten lijken onder meer op zoek naar tuinsets. “Mensen hebben zondag kunnen genieten van het mooie weer, dat zien we terug in de winkels”, vertelt zij. In de vestiging in Waalwijk is het volgens haar nog wat rustiger. “In die regio beginnen mensen op tweede paasdag vaak met een brunch, dus daar zal de aanloop in de loop van de dag aantrekken. In de Randstad komen mensen al wat vroeger naar de winkel.”

Een medewerker van woonwinkel Mesh Interieur uit Rotterdam, gevestigd in Woonmall Alexandrium, verwacht de eerste mensen wat later. Maar het wordt al wel aardig druk in de overdekte woonboulevard, zegt hij. “Mensen zetten de auto beneden of op het dak neer, wij zitten op de eerste etage. In de loop van de middag zullen die mensen allemaal van boven naar beneden komen, en van beneden naar boven gaan. Dus ik verwacht wel dat het druk gaat worden.”

Mooie weer

Ook een medewerkster van de Intratuin in Almelo geeft aan het begin van de middag aan dat het nog niet heel druk is, maar te verwachten dat er later vanmiddag wel een “rush” op gang komt. Klanten zijn volgens haar met name op zoek naar spullen voor in de tuin met het oog op het mooie weer dat eraan komt. Uiteraard naar planten, maar ook naar tuinsets en barbecues.

Intratuin gaf voor het weekend al aan “erg goed voorbereid” te zijn op het paasweekend. “Vooral gezien het perfecte weer om in de tuin te werken”, zei directeur Peter Paul Kleinbussink, verwijzend naar de weersverwachting. Ook waren er volgens hem genoeg planten voorradig in de tuincentra.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie