Home » Economisch nieuws » EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

Leestijd: < 1 minuut

De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto’s. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

De EU-landen en het Europees Parlement hebben in het principe-akkoord afgesproken dat auto’s op het belangrijkste Europese wegennet minstens iedere 60 kilometer kunnen worden opgeladen. In 2026 moeten de EU-lidstaten al zo ver zijn. Voor vrachtwagens is dat, over vijf jaar, om de 120 kilometer. Om de 200 kilometer moet een chauffeur in 2031 waterstof kunnen tanken.

Volgens VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal, die namens het parlement met de lidstaten onderhandelde, “zijn we hiermee de juiste weg ingeslagen naar schoner rijden, varen en vliegen”. Het verkeer heeft een belangrijk aandeel in de uitstoot van broeikasgassen in de EU, die in 2050 netto niet meer wil bijdragen aan de klimaatverandering. Burgers en bedrijven maken al wel de overstap naar stekkerauto’s, maar deinzen soms nog terug omdat je die bijvoorbeeld nog niet overal kunt opladen.

“Burgers zullen niet langer reden hebben om ongerust te zijn over het vinden van laad- en tankstations voor hun auto op elektriciteit of duurzame brandstof”, zegt infrastructuurminister Andreas Carlson van Zweden, dit halfjaar de voorzitter van de EU-landen. De lidstaten en het parlement moeten het akkoord nog wel bekrachtigen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie