Home » Economisch nieuws » Eurozone Ziet Lichte Verbetering in Economische Krimp in Januari

Eurozone Ziet Lichte Verbetering in Economische Krimp in Januari

Leestijd: < 1 minuut

De economische bedrijvigheid in de eurozone is in januari voor de achtste maand op rij gekrompen. De krimp viel wel iets minder sterk uit dan in december. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de industriesector minder sterk afnam dan een maand eerder. De krimp in de dienstensector viel daarentegen iets groter uit, meldde marktonderzoeker S&P Global.

De index van S&P Global die de algehele bedrijvigheid in het eurogebied meet, klom deze maand naar een stand van 47,9, van 47,6 een maand eerder. Een niveau van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp. De krimp in januari is de kleinste sinds juli vorig jaar. Economen hadden gerekend op een stand van 48,0 voor januari.

Duitsland, de grootste economie van het eurogebied en de belangrijkste handelspartner van Nederland, had deze maand te maken met een diepere krimp. De Duitse industrie liet wel enige verbetering zien, maar in de dienstensector nam de bedrijvigheid sterker af dan een maand geleden. Ook in Frankrijk, de tweede economie van de eurozone, was er meer krimp dan een maand geleden. De Franse industrie kromp eveneens iets minder sterk, terwijl de krimp in de dienstensector groter uitviel dan in december.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie