Home » Economisch nieuws » Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen

Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen

Leestijd: < 1 minuut

Facebook-moederbedrijf Meta Platforms gaat nog eens 10.000 extra banen schrappen om kosten te besparen. In november had Meta, dat ook eigenaar is van WhatsApp en Instagram, al aangekondigd dat er 11.000 arbeidsplaatsen gingen verdwijnen.

In de media werd al langer gespeculeerd over meer banenverlies bij het Amerikaanse technologiebedrijf. Onlangs meldde de krant The Washington Post al dat er nog duizenden werknemers zouden moeten vertrekken. Topman Mark Zuckerberg zei eerder weliswaar geen nieuw banenverlies te verwachten, maar hij heeft ook gezegd dat 2023 een “jaar van efficiëntie” moest worden en dat Meta zich meer op de winstgevendheid zou gaan richten.

Het gaat nu vooral om banen bij managementlagen op het middenniveau, aldus Meta. Het bedrijf is dit jaar begonnen met een intern herstructureringsproces om de onderneming “platter” te maken. Daarnaast gaat Meta 5000 openstaande vacatures niet meer invullen. In november telde het in Californië gevestigde Meta wereldwijd meer dan 87.000 arbeidsplaatsen.

Investeringen

Beleggers klaagden al enige tijd dat Meta te veel geld investeerde in het metaversum, een virtuele wereld waarin we op zeker moment allemaal onze tijd gaan doorbrengen als het aan Zuckerberg ligt. Ook de investeringen daarin werden al teruggeschroefd.

Veel grote techbedrijven hebben de laatste maanden massaontslagen aangekondigd omdat de economische vooruitzichten somberder zijn geworden. Zo kondigde computermaker HP in november een ontslagronde van 6000 banen aan. Cisco Systems en IBM schrappen allebei ongeveer 4000 banen. Ook bij tech- en webwinkelconcern Amazon, Google-eigenaar Alphabet en softwareconcern Microsoft verdwijnen tienduizenden banen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie