Home » Economisch nieuws » Farmers Defence Force overweegt oprichting politieke partij

Farmers Defence Force overweegt oprichting politieke partij

Leestijd: < 1 minuut

Farmers Defence Force (FDF) overweegt de politiek in te gaan, zegt voorman Mark van den Oever.

“Er is een leegloop geweest in Den Haag en dat is een goeie zaak. Nu is het de vraag: hoe gaan we dit in klinkende munt omzetten. We hebben verschillende ideeën over de koers van FDF op een rij gezet. En wij hebben politieke mogelijkheden gekregen”, zegt Van den Oever in een vlog.

Die mogelijkheden wil de voorman van de boerenactiegroep volgende week maandag bespreken tijdens een algemene ledenvergadering in Nijkerk.

Standpunten

“Er liggen mogelijkheden open nu, iedereen kan een partij beginnen. Ik kan er verder nog geen uitspraken over doen. We gaan eerst alle opties bespreken met onze leden”, zegt Van den Oever in een toelichting.

FDF vindt dat het kabinet geen perspectief biedt voor boeren bij het oplossen van de stikstofcrisis. Ook heeft de actiegroep vaak aangegeven dat gedwongen uitkoop van boerenbedrijven onacceptabel is. Landbouworganisaties vinden dat de boeren in Nederland onevenredig moeten bijdragen aan het verminderen van de stikstofuitstoot. FDF kwam eerder al met een eigen plan over hoe de stikstofuitstoot volgens de boeren het beste verminderd kan worden.

Boeren gingen de afgelopen jaren meerdere keren de straat op om te protesteren tegen het beleid van het kabinet.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie