Home » Economisch nieuws » Fed start onderzoek naar eigen handelen rond omvallen SVB

Fed start onderzoek naar eigen handelen rond omvallen SVB

Leestijd: < 1 minuut

De Federal Reserve gaat een intern onderzoek instellen naar haar toezicht op Silicon Valley Bank (SVB), in de periode voorafgaand aan het faillissement van die bank. Volgens Fed-voorzitter Jerome Powell vragen de gebeurtenissen rond SVB “om een grondige, transparante en snelle herziening door de Federal Reserve”, zei hij in een verklaring.

Vicevoorzitter van de Amerikaanse centrale bank Michael Barr zal het onderzoek leiden. De resultaten zullen 1 mei bekend worden gemaakt. Barr stelt dat toezichthouders “nederig moeten zijn” en “moeten leren van deze ervaring”.

De Amerikaanse president Joe Biden drong maandag aan op strengere regels voor banken. Daarbij keek hij ook naar toezichthouders. Volgens Biden is het belangrijk om te zorgen dat de problemen niet nogmaals terugkomen. “We zullen hier niet stoppen, we zullen alles doen wat nodig is.”

Lage rentes

SVB had leningen afgesloten toen de rentes laag waren, maar nu die de laatste maanden flink zijn verhoogd, had de bank moeite om zijn leningen te herfinancieren. Daardoor kwam de belangrijke geldschieter voor onder meer start-ups in de techsector in de financiële problemen. SVB werd vrijdag door de Californische autoriteiten gesloten nadat het niet was gelukt om geld op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen.

De Amerikaanse autoriteiten hebben SVB inmiddels overgenomen en garanderen dat de klanten al hun tegoeden terugkrijgen. Zij grepen ook in bij branchegenoot Signature Bank door de cryptobank uit New York te sluiten. De klanten van deze bank krijgen, evenals de klanten van SVB, al hun tegoeden terug.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie