Home » Economisch nieuws » KwikFit-directeur: fietsonderdelen VanMoof zijn op

KwikFit-directeur: fietsonderdelen VanMoof zijn op

Leestijd: < 1 minuut

Specifieke onderdelen voor fietsen van het noodlijdende VanMoof, waarmee KwikFit reparaties kan uitvoeren, zijn op. Dat zei directeur E-mobility bij KwikFit Pieter Bikker in het radioprogramma BNR Mobility. Sinds bekend werd dat de Amsterdamse elektrische fietsenmaker op omvallen stond, loopt het volgens hem storm bij de garageketen.

VanMoof verkeert in financiële problemen en kreeg vorige week uitstel van betaling. Daardoor kan KwikFit, met wie de fietsenfabrikant sinds enkele weken een samenwerkingsovereenkomst heeft, alleen reparaties aan de fietsen uitvoeren waar klanten zelf voor betalen. Desondanks stond de telefoon volgens Bikker “roodgloeiend”. “Mensen komen spontaan bij onze locaties naar binnen met de VanMoof in de hand”, zegt hij bij BNR.

VanMoof-bezitters kunnen terecht bij een drietal vestigingen van KwikFit, in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Maar heel specifieke onderdelen voor de fietsen zijn daar nu op, aldus Bikker. Het vervangen van remmen of banden gaat nog, maar accu’s van VanMoof zelf bijvoorbeeld niet. “We zijn met VanMoof in gesprek om te kijken of we daar op een of andere manier iets op gang kunnen krijgen. Dat lijkt mij ook in het belang van VanMoof, wat er ook gebeurt”, stelt Bikker. “Maar ik heb er nog geen zicht op of dat überhaupt gaat gebeuren, en zo ja, wanneer.”

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie