Home » Economisch nieuws » Fiscus verwacht op laatste dag nog veel belastingaangiftes

Fiscus verwacht op laatste dag nog veel belastingaangiftes

Leestijd: < 1 minuut

Nederlanders die door de Belastingdienst daartoe opgeroepen zijn kunnen tot en met zondag nog belastingaangifte doen. Op de laatste dag is het traditiegetrouw druk. “Er zijn waarschijnlijk nog veel mensen die hun aangifte op het laatste moment doen of uitstel aanvragen”, zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.

Zo’n 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers kregen eerder een brief met een oproep om aangifte te doen van de inkomstenbelasting. Dit kon vanaf 1 maart. Vrijdagochtend stond de teller al op 9,1 miljoen ontvangen aangiftes. Dat is zo’n 442.000 meer dan vorig jaar rond die tijd en ook al meer dan er uitnodigingen zijn verstuurd.

Volgens de zegsman doen er elk jaar ook mensen aangifte die niet verplicht zijn dit te doen. Belastingaangifte kan bijvoorbeeld interessant zijn voor jongeren die een bijbaantje hebben en mogelijk geld terugkrijgen van de fiscus. “Jaarlijks krijgen we zo rond de 10 miljoen aangiftes binnen.”

Helemaal probleemloos verliep het doen van de belastingaangifte op de eerste dag dit jaar overigens niet. Mensen hadden toen moeite met inloggen via DigiD. Het systeem raakte regelmatig overbelast. Het duurde zeker anderhalve dag voordat DigiD-beheerder Logius de storingen volledig had opgelost door de capaciteit geleidelijk te verhogen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie