Home » Geld » FitVermogen | Het (passief) opbouwen van vermogen REVIEW

FitVermogen | Het (passief) opbouwen van vermogen REVIEW

Leestijd: 4 minuten

Investeren is een van die dingen die iedereen wel zou willen doen alleen is de drempel soms hoog. FitVermogen is een partij waarbij het investeren in beleggingsfondsen juist heel eenvoudig is en bovendien goed werkt. 

In dit artikel ga ik het hebben over FitVermogen en mijn persoonlijke ervaringen met de beleggingsfondsen. In deze FitVermogen review vertel ik je hoe je (passief) kunt werken aan je vermogen en ieder kwartaal dividenduitkeringen kunt ontvangen.

Wat is FitVermogen?

FitVermogen is een platform waarop je op een relatief laagdrempelige manier kunt investeren in beleggingsfondsen. Dit zijn fondsen die worden onderhouden door fondsmanagers die altijd op zoek zijn naar de beste kansen en de risico’s analyseren. Het platform is onderdeel van NN Investment Partners (NNIP), een van de grootste aanbieders van beleggingsfondsen in Nederland. 

Je kunt in plaats van investeren in één enkel aandeel ook investeren in een van de vele beleggingsfondsen van FitVermogen. Dit is een fonds dat in feite bestaat uit een bundel aandelen van verschillende bedrijven uit verschillende markten en landen afhankelijk van het fonds. 

Fondsen

Je hebt de keuze uit een hoop verschillende fondsen waarin je kunt beleggen. Op de website vind je drie belangrijke soorten, namelijk: dividendfondsen, duurzame fondsen en gemaksfondsen.

Fitvermogen dividend

Persoonlijk maak ik gebruik van de dividendfondsen. Hiermee ontvang je dividend over je ingelegde bedrag welke automatisch weer wordt herbelegd. Je koopt dus ‘stuks aandelen’ in een fonds en met de uitbetaling / het dividend dat je ontvangt op je investering worden automatisch nieuwe aandelen gekocht. 

Je kunt hiermee een passief inkomen opbouwen. Een van de redenen waarom ik voor deze manier van beleggen heb gekozen is de lage rente op de bank. Door inflatie ga je jaarlijks ongeveer 2% aan koopkracht achteruit. Dan is het nog zo leuk om bijvoorbeeld online geld te verdienen met affiliate marketing, maar als je het niet weet te behouden ben je nog nergens. Hierover zal ik later meer vertellen.

Gemaksfondsen Fitvermogen

Ben je zelf niet zo’n groot fan van beleggen maar wil je het wel proberen? Dan kun je met een relatief lage tijdsinvestering toch beginnen met de gemaksfondsen. Dit zijn fondsen geclassificeerd aan de hand van een risicoprofiel. Ben jij ‘voorzichtig’, ‘neutraal’ of juist avontuurlijk? De risico’s verschillen per beleggingsfonds en daarmee ook de gemiddelde opbreng.

Voorzichtig

  • Een relatief laag risicoprofiel
  • Voornamelijk obligaties
  • Een beleggingshorizon van langer dan twee jaar

Neutraal

  • Gemiddeld risico
  • Aandelen en obligaties
  • Een beleggingshorizon van langer dan vier jaar

Avontuurlijk

  • Een relatief hoog risico
  • Voornamelijk aandelen
  • Een beleggingshorizon van langer dan acht jaar

Interesse in investeren? Ontdek de mogelijkheden bij DEGIRO 🚀
Let op: met beleggen kun je je geld verliezen. Investeer alleen geld dat je kunt missen.

Fitvermogen kosten

De fondsen behoren tot een van de goedkoopste beheerdersfondsen van Nederland. Je hoeft namelijk geen kosten te betalen voor het openen of aanhouden van een rekening. Ook betaal je geen aan- of verkoopkosten over de aandelen in een fonds en hoef je niet te betalen voor de dienstverlening.

De kosten die je betaalt per fonds verschillen en zijn opgenomen in de kosten voor de aandelen in het betreffende fonds. Wat je ziet is dus ook echt wat je krijgt. Gemiddeld liggen de kosten voor een fonds ruim onder de 0,80% per jaar.

Hoe FitVermogen gebruiken?

Investeren is niet voor iedereen weggelegd. In principe kan iedereen het natuurlijk doen maar de een heeft meer vrede met risico dan de ander. Persoonlijk ben ik jaren geleden begonnen met beleggen omdat ik weinig heil zag in mijn spaarrekening. De rentes hierop zijn lachwekkend laag en wanneer we de inflatie in ons achterhoofd houden (ten minste 2%) dan loop je op €1.000 ieder jaar minstens €20 in koopkracht achteruit.

Ik beleg niet met geld dat ik nodig heb om mijn huisvesting, boodschappen of wat dan ook te betalen. FitVermogen gebruik ik meer als een extra potje waarin ik geld stop dat ik de komende jaren in principe niet nodig heb. 

Iedere maand beleg ik standaard een x-bedrag in een fonds dat ik destijds uitgekozen heb. Dit geld wordt overgeboekt naar FitVermogen met een automatische incasso en dit wordt automatisch voor me geïnvesteerd in het fonds.

Binnen dit fonds streven de beheerders naar een rendement van ongeveer 7% wat uitbetaald wordt in dividend. Dividend is in feite een gedeelte van de winst die het bedrijf uitkeert aan de aandeelhouders (in dit geval het fonds). 

Van deze uitbetaling die ik ieder kwartaal ontvang worden automatisch nieuwe stuks aandelen gekocht in hetzelfde fonds. Hierdoor wordt in theorie ieder kwartaal de uitbetaling hoger, zelfs als ik zelf geen geld meer in zou leggen. De gedachte hierachter is ‘compound interest’. Je geld gaat op deze manier geld voor je verdienen, zoals rente ooit een keer bedoelt was. Hoe langer dit proces door gaat, hoe groter de dividend uitkering wordt. 

Compound Interest

Geld afromen

FitVermogen is een goede partij om bij te investeren als ik af ga van mijn eigen ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld de dividendfondsen gebruiken om een potje voor later op te bouwen. Persoonlijk betaal ik mezelf altijd een vast percentage van mijn verdiensten uit die direct richting de FitVermogen fondsen gaan. Handig om bij het online geld verdienen enkele inkomstenstromen direct richting FitVermogen te laten gaan. Zo bouw je passief een vermogen op. 

Groeit je online business harder? Dan gaat er ook steeds meer geld richting de beleggingsfondsen. Sluis je dit geld direct door nadat je jezelf betaald hebt? Dan mis je dit geld in feite niet, je kunt zo je geld ‘afromen’ en zo lijkt het alsof je dit geld nooit gehad hebt. 

FitVermogen review

Persoonlijk gebruik ik FitVermogen al jaren zonder problemen. Het bevalt uitstekend. Ik gebruik het zoals aangegeven om geld in dividendfondsen te investeren waarvan ik weet dat ik het de komende jaren toch niet nodig heb. Hierdoor hoop ik dat het zijn waarde beter behoudt dan op mijn bankrekening en dat het me bovendien een leuk passief inkomen zal opleveren.

Vergeleken andere beleggingsinstrumenten is FitVermogen eenvoudig in gebruik. Je opent er een rekening en kiest een fonds uit. Vervolgens boek je je geld over met iDeal en voor dat geld worden aandelen gekocht in het door jouw gekozen fonds. Eventuele dividend wordt automatisch voor je herbelegd. Ook kun je de aandelen in het fonds altijd weer verkopen en binnen enkele dagen op je bankrekening verwachten mocht je het toch ineens nodig hebben. 

Er zitten altijd risico’s aan het investeren, ongeacht het platform waarop je dit doet. Persoonlijk vind ik het zonde van mijn geld om het te zien verdampen door inflatie. Het risico dat ik loop door mijn geld te investeren neem ik daarom voor lief. Wil jij dit risico niet lopen? Investeer dan vooral niet. 

Ben je wel op zoek naar een goede manier van investeren? Deze FitVermogen review is zeer positief en persoonlijk gebruik ik het al jaren zonder problemen. 

Online geld verdienen om te kunnen investeren? Op Hoebeginik.nl zit je goed en vertel ik precies welke stappen je moet nemen om te starten:

Meest recente update: februari 16, 2024 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Top boekhoudprogramma's
 
Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie