Home » Economisch nieuws » Frankrijk opent gigafabriek voor productie van autobatterijen

Frankrijk opent gigafabriek voor productie van autobatterijen

Leestijd: < 1 minuut

Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

De “gigafabriek” heeft een lengte van zes voetbalvelden. De productie van autobatterijen moet deze zomer starten. De fabriek is in handen van Automotive Cells Company (ACC), een partnerschap van de Franse energiegigant TotalEnergies, het Duitse Mercedes-Benz en de Amerikaans-Europese autofabrikant Stellantis die automerken produceert zoals Peugeot, Fiat en Chrysler.

Politiek en bedrijfsleven hopen de Hauts-de-France regio te transformeren tot “Battery Valley”, het antwoord van de elektrische auto-industrie op Silicon Valley.

Volgens het ministerie van Economische Zaken wil de Franse regering in 2030 twee miljoen elektrische auto’s per jaar produceren. Het vertelde er verder bij dat de fabriek van ACC tegen die tijd 500.000 voertuigen per jaar van batterijen gaat voorzien.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie