Home » Economisch nieuws » Failliete cryptobeurs FTX wil 1 miljard terug van oud-bestuurders

Failliete cryptobeurs FTX wil 1 miljard terug van oud-bestuurders

Leestijd: < 1 minuut

De failliete cryptobeurs FTX wil via de rechter ruim 1 miljard dollar terugkrijgen van zijn voormalige topbestuurders. Die worden ervan verdacht, en een deel van hen heeft al bekend, miljarden aan inleggeld van klanten te hebben verduisterd toen het slecht ging met het bedrijf. Oprichter Sam Bankman-Fried wordt gezien als het meesterbrein achter de fraude en moet het meest vrezen voor een straf, maar hij heeft als enige nog niet bekend.

Volgens FTX hebben verschillende topbestuurders bedrijfsgeld gebruikt om onder meer luxe appartementen, politieke uitgaven, risicovolle beleggingen en andere “hobbyprojecten” mee te financieren. De noodlijdende cryptobeurs profiteerde hier zelf nagenoeg niet van. Ook wisten de bestuurders op het moment van de verduistering al dat het financieel slecht ging met het bedrijf, staat in de aanklacht.

Drie voormalig topfunctionarissen hebben al bekend, onder wie Caroline Ellison. Ze was medetopvrouw van het investeringsfonds dat werd gebruikt om het geld achterover te drukken. Ook is ze de ex van Bankman-Fried. De oprichter van FTX wordt er nu ook van verdacht dat hij de verdachtmakingen over Ellison expres heeft laten toenemen door documenten over haar te lekken naar de pers.

De 31-jarige Bankman-Fried werd afgelopen najaar in de Bahama’s gearresteerd nadat FTX failliet was gegaan. De nieuwe FTX-topman John Ray wil via de rechter het verduisterde geld terugkrijgen voor klanten en investeerders van de cryptobeurs.

Wil je bitcoin kopen? Dan kan dat in Nederland heel goed op deze exchange.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie