Home » Economisch nieuws » Minister Le Maire: voorlopig geen renteverlaging ECB

Minister Le Maire: voorlopig geen renteverlaging ECB

Leestijd: < 1 minuut

De Europese Centrale Bank (ECB) zal voorlopig niet met een verlaging van de rente komen gezien de hoge inflatie. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire op de Franse radio.

“Het is niet aan mij om beslissingen over monetair beleid te nemen, maar ik wil gewoon duidelijk zeggen tegen alle economische spelers en het Franse volk dat er geen renteverlagingen zullen komen in de komende maanden.” De minister sprak op de radiozender France Inter.

ECB-president Christine Lagarde verklaarde vrijdag nog dat de rentes in de eurozone hoog zullen blijven als dat nodig is om de inflatie omlaag te krijgen. De ECB verhoogde vorige maand voor de negende keer in ongeveer een jaar de rente om de inflatie aan te pakken.

Te vroeg

De Oostenrijkse centralebankpresident Robert Holzmann zei maandag dat de ECB bij de vergadering in september de rente waarschijnlijk verder zal moeten verhogen. De hoge inflatie is volgens hem nog niet verslagen. Hij stelt ook dat er geen grote kans is op een diepe economische recessie als gevolg van de renteverhogingen.

De Duitse centralebankpresident Joachim Nagel zei vorige week ook al dat het nog te vroeg is om een rentepauze te overwegen. Op 14 september vergaderen de centrale bankiers van de ECB opnieuw over de rente.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie