Geld verdienen met website, hoe doe je dat?

Leestijd: 4 minuten

Wil je graag geld verdienen met een eigen website? Dit kan heel goed, maar weet je ook hoe dat in zijn werk gaat? We leggen het je namelijk graag uit. We leggen je uit hoe je geld kunt verdienen met een eigen website. Maar ook wat de invloed is van advertenties op je website, welk verdienmodel je kunt gebruiken en nog een paar tips. 

Je komt er ook achter wat een website kopen met inkomsten voor voordelen heeft en hoe je advertentieruimte kunt kopen. Lees het op je gemak door en dan kun je met een gerust hart beginnen. Jij kunt ook geld verdienen met een eigen website! 

Geld verdienen website

Denk je wel eens aan geld verdienen met een website? Dit kan erg leuk en nuttig zijn. Het is natuurlijk fijn als je vanuit huis kunt werken en dan zo geld kunt verdienen. Er zijn steeds meer mensen die hier voor kiezen, maar dan is het wel van belang dat je weet hoe online geld verdienen in zijn werk gaat. Als je met een eigen website iets wil verdienen, dan moet je wel een website kunnen bouwen.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, het gaat er om dat de basis goed is en dat je weet hoe je geld wil verdienen. Wil jij geld verdienen door producten te promoten van andere aanbieders bijvoorbeeld? Ga je dan video’s maken of ga jij het doen met content? Er zijn tal van manieren om producten te promoten. Maar let er goed op welke je gaat promoten en wat jij er dan aan kunt verdienen.

Als je geld wil verdienen met je eigen website kun je dat het beste doen door producten te kiezen die je goed kent, of waar je bijvoorbeeld zelf gebruik van maakt. Je kunt dan vol enthousiasme vertellen en zo ook de klant overtuigen. Geef aan wat de voordelen zijn en laat zien wat je ermee kunt. Hierdoor gaan mensen veel over tot verkoop en dan kun jij er weer wat aan verdienen. 

Advertenties op je website

Iedereen die geld wil verdienen met een website, zal ook denken aan advertenties op je website. Hierdoor kun je namelijk extra inkomsten genereren. Andere bedrijven moeten jou geld betalen als ze bij jou willen adverteren. Dit werkt het beste wanneer je website goed scoort in de zoekmachines en dagelijks erg veel bezoekers heeft. Bedrijven zullen dan bij je in de rij staan omdat zij graag hun logo op jouw website willen hebben. 

Het is een win-win situatie. Jij krijgt namelijk geld omdat zij bij je mogen adverteren en de bedrijven die adverteren hopen dat klanten op hun advertentie klikken en iets bestellen. Het kan voor beide partijen zorgen voor mooie inkomsten.  

Geld verdienen met eigen website

Mocht je denken aan geld verdienen met eigen website, dan is het goed om na te gaan hoe je dat aan moet pakken. Je kunt namelijk geld verdienen met je website, als je het vanaf het begin af aan maar goed aan weet te pakken.

  • Heb jij een domeinnaam? Deze schaf je eenvoudig aan via Cloud86
  • Wat wil je promoten?
  • Hoe ga je producten promoten? Door middel van goede content, in de vorm van losse teksten of misschien door te bloggen en het te koppelen aan social media? Of ga jij een video opnemen en dan deze ook via social media verspreiden?
  • Hoe ga je zorgen voor naamsbekendheid?
  • Hoeveel krijg je als mensen via jouw website een product kopen bij de aanbieders die je promoot? Ga eens na waar je flink aan kunt verdienen en ook wat voor de langere termijn goed kan werken. 

Het is natuurlijk zo dat veel mensen op deze manier geld willen verdienen. Daarom moet je er goed bij stilstaan dat er sprake kan zijn van een flinke concurrentie. Je zou er daarom een sport van kunnen maken (als je het als een uitdaging ziet), om na te gaan welke producten het goed doen, waar jij veel aan kunt verdienen, maar nog niet zoveel worden gepromoot. Zo vergroot je namelijk je kansen op een leuke website met mooie winstpercentages.

Verdienmodel website

Om iets te verdienen, is een verdienmodel voor je website nodig. Affiliate marketing is een verdienmodel voor websites. Daar kun jij echt geld mee verdienen. Je gaat hierbij producten van andere aanbieders promoten, en in ruil daarvoor krijg jij commissie.

Het voordeel wat je dan hebt is dat je geen eigen producten nodig hebt, en geen eigen betaalproces. Je kunt het beste beginnen met het bouwen van een goede website en dan ga je vervolgens relevante producten aanbevelen. 

Op het moment dat iemand via een affiliate link op de site iets gaat bestellen, krijg jij daar een percentages van het aankoopbedrag van. Dit noemen ze dan ook wel de commissie (dit kan 20% zijn maar ook oplopen tot wel 50%). 

Via Woosa kun je verschillende plugins aanschaffen voor je website. Ze helpen je om te starten met dropshipping, de verkoop van producten van Bol.com en meer.

Website kopen met inkomsten

Als je niet alles vanaf het begin zelf wil doen, kun je een website kopen met inkomsten. Dit wil niet zeggen dat het werk al klaar is, je moet namelijk wel actief blijven. Je zal zo nu en dan een nieuw product aan willen bevelen wat mensen dan ook weer kunnen bestellen. Maar het kan zijn dat een website het continu goed blijft doen, bij producten die dagelijks volop gebruikt worden bijvoorbeeld. 

Het is dan wel aan jou om na te blijven gaan of de linkjes allemaal goed werken en de producten ook nog wel echt worden aangeboden. Klanten moeten namelijk zekerheid hebben bij je en vertrouwen. Maar door een website te kopen met inkomsten heb je al een mooie basis, nu is het aan jou om dat door te zetten en vol te houden (met als doel om nog meer winst te halen). 

Advertentieruimte verkopen

Nog een optie om aan inkomsten voor je website te komen is door advertentieruimte te verkopen. Op het moment dat je website het erg goed doet, veel mensen je website weten te vinden en wat bij je bestellen, kun jij best mooie prijzen vragen in ruil voor advertentieruimte. Dit is een extra inkomstenbron voor je en dat kan alsmaar meer worden. 


Top 5 boekhoudprogramma's

  • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
  • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
  • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
  • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
  • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.