Home » Economisch nieuws » Flitsbezorger Getir schrapt wereldwijd 2500 banen

Flitsbezorger Getir schrapt wereldwijd 2500 banen

Leestijd: < 1 minuut

 Flitsbezorger Getir gaat fors reorganiseren. Ongeveer 2500 medewerkers van het bedrijf verliezen hun baan, wat gelijk staat aan meer dan 10 procent van het totale personeelsbestand. Volgens Getir moet de reorganisatie het bedrijf efficiënter maken. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor Nederlandse werknemers zijn.

Het van oorsprong Turkse bedrijf trok zich onlangs terug uit een aantal landen, zoals Italië en Portugal, om zich beter te kunnen concentreren op landen waar de kans om winst te maken groter is. Getir blijft daarom in Nederland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten actief.

Getir meldde in juli nog nieuw geld op te willen halen bij investeerders. In een nieuwe verklaring over de reorganisatie zegt Getir zich volledig in te zetten voor “toekomst van de sector waarin het acht jaar geleden pionierde en blijft deze in de toekomst leiden”.

Flitsbezorgers als Getir groeiden hard tijdens de coronapandemie, toen het online bestellen van boodschappen aan populariteit won door de lockdowns. Maar ondanks die groei waren de diensten nog niet winstgevend. Door de hoge inflatie kregen de bedrijven het lastiger om klanten te winnen. Daarnaast zijn investeerders minder snel geneigd veel geld in nieuwe bedrijven te steken door de oplopende rentes.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie