Home » Economisch nieuws » Google-moeder Alphabet stijgt na AI-presentatie

Google-moeder Alphabet stijgt na AI-presentatie

Leestijd: 2 minuten

Google-moeder Alphabet is woensdag omhooggegaan op de beurs van New York. Het techconcern presenteerde tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O een reeks nieuwe mogelijkheden die werken op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Ook werd een verbeterd AI-systeem geïntroduceerd. Verder komt Google met een opvouwbare telefoon en een tablet. Alphabet werd 4 procent hoger gezet.

Airbnb verloor juist haast 11 procent. Het woningverhuurplatform presteerde afgelopen kwartaal beter dan kenners hadden verwacht, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen tegen.

De aandacht van beleggers ging echter vooral uit naar het Amerikaanse inflatiecijfer, dat voor aanvang van de beurshandel werd bekendgemaakt. Die daalde licht op jaarbasis, maar ging ten opzichte van maart omhoog. Als de inflatie hoog blijft, kan de Federal Reserve tot een extra renteverhoging besluiten. Bij het laatste rentebesluit afgelopen week hintte Fed-president Jerome Powell er nog op dat de Fed mogelijk klaar was met het verhogen van de rente.

Stijgers Rivian en Amazon

De onduidelijkheid die de inflatiecijfers opleverden was ook te zien bij de grote beursgraadmeters. De Dow-Jonesindex daalde 0,1 procent tot 33.531,33 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging juist 0,5 procent omhoog tot 4137,64 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1 procent. Die graadmeter sloot op een stand van 12.306,44 punten.

Rivian dikte 1,8 procent aan na eerder meer dan 10 procent in de plus te hebben gestaan. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s leed afgelopen kwartaal minder verlies dan verwacht. Ook viel de omzet hoger uit dan voorzien. Tech- en webwinkelconcern Amazon, dat een groot belang heeft in Rivian, won 3,4 procent.

Occidental Petroleum, Paramount Global

Occidental Petroleum daalde 3,6 procent, na een tegenvallende kwartaalwinst van de olie- en gasproducent. Electronic Arts verloor 0,5 procent. De Amerikaanse ontwikkelaar van computerspellen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst, maar bleef wel voorzichtig met zijn prognoses voor het huidige kwartaal.

Paramount Global daalde meer dan 4 procent. Het bedrijf achter de gelijknamige filmstudio en televisiezenders als MTV, CBS en Nickelodeon, schrapt ongeveer een kwart van de banen bij zijn binnenlandse kabelzenders omdat die steeds meer kijkers verliezen.

Dollar- en oliekoers

De euro was 1,0983 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,3 procent in prijs tot 72,77 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 76,62 dollar per vat.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie