Home » Economisch nieuws » ‘Gouden visum’ moet investeerders naar Indonesië lokken

‘Gouden visum’ moet investeerders naar Indonesië lokken

Leestijd: < 1 minuut

Indonesië wil buitenlandse investeerders aantrekken door zogenoemde gouden visa te verstrekken. Afhankelijk van de hoogte van het geïnvesteerde bedrag kunnen geldschieters voor een bepaalde periode van meerdere jaren in het land verblijven. Daarmee wil Indonesië de economie in het land stimuleren.

Het kopen van aandelen van Indonesische bedrijven of staatsobligaties gelden als investering, evenals de inleg in een spaar- of depositorekening in het land. Hoe hoger het bedrag, hoe langer het toegestane verblijf. Iemand die bijvoorbeeld 350.000 dollar investeert komt in aanmerking voor een verblijf van vijf jaar. Bij een bedrag van 700.000 dollar is dat tien jaar.

Naar verwachting kunnen houders van een gouden visum profiteren van exclusieve voordelen. Zo hoeven zij niet langer een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen. Vorig jaar kwam Indonesië nog met een ‘tweedethuisvisum’ voor rijke toeristen die minstens 2 miljard Indonesische rupiah op hun bankrekening hebben staan. Dat is omgerekend zo’n 121.000 euro.

Indonesië is niet het eerste land dat gouden visa verstrekt. De Verenigde Staten, Ierland, Nieuw-Zeeland en Spanje hebben vergelijkbare visa geïntroduceerd om buitenlands kapitaal en vermogende inwoners aan te trekken.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie