Home » Economisch nieuws » Hypotheekshop: huizenmarkt lijkt nu definitief te herstellen

Hypotheekshop: huizenmarkt lijkt nu definitief te herstellen

Leestijd: < 1 minuut

De woningmarkt vertoont tekenen van herstel, volgens recente gegevens van De Hypotheekshop en Ingage Franchise. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar zijn de huizenprijzen in oktober met 2,5% toegenomen. Bovendien hebben kopers in meer dan een jaar niet zoveel hypotheekaanvragen ingediend.

Er is ook een opmerkelijke stijging in het gemiddelde hypotheekbedrag, dat nu 4-5% hoger ligt dan vorig jaar rond deze tijd. Ondanks de opwaartse trend van de hypotheekrente lijkt de woningmarkt zich te stabiliseren, wat in schril contrast staat met de lichte prijsdalingen die vorig jaar werden waargenomen toen de rente begon te stijgen. De Hypotheekshop merkt op dat er weer vaker overboden wordt en dat woningen zonder voorwaarden worden gekocht.

Het snelle herstel dit jaar komt na een periode waarin de verkoopprijzen waren gedaald. Zowel het CBS als de NVM hebben onlangs aangegeven dat huizenprijzen in opwaartse richting bewegen. Op hypotheekgebied is de rente deze maand verder opgelopen, voornamelijk in de eerste helft van oktober. De stijging is waarschijnlijk te wijten aan het inzicht van hypotheekverstrekkers dat centrale banken hun rentetarieven voorlopig hoog zullen houden.

Meest recente update: november 1, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie