Home » Economisch nieuws » Huizenprijzen in mei nauwelijks verder gedaald

Huizenprijzen in mei nauwelijks verder gedaald

Leestijd: < 1 minuut

De huizenprijzen zijn in mei nauwelijks gedaald ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar op jaarbasis was de daling juist groter dan in april. Dat is te verklaren omdat de prijzen voor koopwoningen in de eerste helft van vorig jaar nog sterk steeg.

Ten opzichte van april daalden de huizenprijzen met 0,1 procent. De gemiddelde koopwoning die in mei werd verkocht, kostte 403.913 euro. Met uitzondering van afgelopen januari dalen de huizenprijzen al sinds augustus elke maand.

In vergelijking met mei vorig jaar daalden de prijzen met 5,6 procent. Maar huizen zijn nog altijd 87 procent meer waard dan de dip op de woningmarkt die in juni 2013 werd bereikt.

Een tiende

Eerder deze week zei De Nederlandsche Bank (DNB) nog te verwachten dat de huizenprijzen dit jaar en volgend jaar nog blijven dalen. Daarmee gaat er in totaal zo’n 10 procent van de prijs af ten opzichte van 2022. Maar in 2025 gaan koopwoningen naar verwachting weer meer kosten.

Het aantal verkochte woningen lag in mei op ruim 15.000, komt naar voren uit cijfers van het Kadaster. Dat is 4 procent minder dan in mei 2022. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden al bijna een tiende minder woningen verkocht dan vorig jaar. De teller staat dit jaar net boven de 68.000 verkochte woningen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie