Home » Economisch nieuws » Bloemisten: iets meer bestellingen voor Moederdag dan voor corona

Bloemisten: iets meer bestellingen voor Moederdag dan voor corona

Leestijd: < 1 minuut

Bloemisten krijgen momenteel iets meer bestellingen voor boeketten binnen in aanloop naar Moederdag dan in 2019, voor de coronapandemie. Dat zegt Marco Maasse, directeur van Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW). Doordat bloemen duurder zijn geworden en de koopkracht van veel mensen achteruit is gegaan, zeggen sommigen wel: “doe mij maar een kleiner boeket in plaats van een grote.”

Maar over het algemeen trekken consumenten flink de portemonnee bij bloemenzaken. “Bloemen geven is leuk maar bloemen kopen is net zo leuk. We hebben nog een paar dagen te gaan, maar het lijkt dat de consument bereid is meer uit te geven vergeleken met voor corona”, aldus de directeur van de branchevereniging.

De week voor Moederdag is een van de belangrijkste weken voor bloemisten. “Het is alle zeilen bijzetten op dit moment, zowel fysiek in winkels als online”, stelt Maasse. Volgens hem zijn vooral boeketten in de kleur rood populair. “En rozen en pioenrozen doen het serieus goed.”

Hogere energiekosten

Bloemen zijn dit jaar wel duurder geworden, net zoals veel andere producten. Dat komt onder meer door de hogere energiekosten voor kwekers. Ook kweken sommige bedrijven minder bloemen omdat het financieel minder gaat. Dat drijft de bloemenprijzen op.

Volgens Maasse kan de verkoop de komende dagen nog een opsteker krijgen van het zachte weer. “Het wordt zonnig, weinig regen. Dat brengt mensen ook sneller op de been.”

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie