Home » Economisch nieuws » Inspectie onderzoekt mogelijke fraude met honderden energielabels

Inspectie onderzoekt mogelijke fraude met honderden energielabels

Leestijd: < 1 minuut

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is een onderzoek begonnen naar mogelijke fraude met honderden energielabels. Daarbij is een verdachte aangehouden.

De persoon wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte met energielabels van woningen en bedrijfspanden en van het witwassen van het geld dat hiermee is verdiend. De autoriteiten hebben in Nederland een woning en twee bedrijfspanden doorzocht. In Spanje werd ook een woning doorzocht. Wie de verdachte is, zegt de inspectie niet.

Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, telefoons, computers en andere gegevensdragers. De verdachte is inmiddels weer vrij, in afwachting van de resultaten van het opsporingsonderzoek.

Een label geeft de energiezuinigheid aan en is verplicht bij de verkoop van gebouwen. De ILT controleert op de aanwezigheid van een geldig energielabel bij verkoop, verhuur en oplevering van woningen, kantoren en winkels.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie