Home » Economisch nieuws » Jumbo Rapporteert Jaarlijks Verlies van Meer dan 100 Miljoen Euro door Winkeldiefstal

Jumbo Rapporteert Jaarlijks Verlies van Meer dan 100 Miljoen Euro door Winkeldiefstal

Leestijd: < 1 minuut

Jaarlijks wordt er voor meer dan 100 miljoen euro gestolen uit de supermarkten van Jumbo, meldt de supermarktketen bij de presentatie van zijn jaarresultaten. “In veel winkels bedraagt het verlies door gestolen producten inmiddels zo’n 1 procent van de omzet en worden winkelmedewerkers geconfronteerd met onprettige situaties en toegenomen spanningen”, maakte het bedrijf bekend.

Jumbo wil de strijd tegen winkeldiefstal intensiveren. Om dit te doen, wil het supermarktconcern onder meer inzetten op intensiever cameratoezicht “en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen”. Daarnaast test Jumbo deze maand naar eigen zeggen verschillende nieuwe methoden om diefstal te voorkomen en te bestrijden.

“Als we dit bedrag in prijsverlaging zouden kunnen stoppen, dan profiteren al onze klanten hiervan”, legt topman Ton van Veen van Jumbo uit. “Dat wordt dan ook onze insteek. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat ik een veiligere omgeving voor medewerkers en klanten in de winkel wil creëren.”

Jumbo heeft in totaal 725 winkels. Schade veroorzaakt door winkeldiefstal is niet alleen bij Jumbo een groeiend probleem in Nederland. Het aantal aangiftes hiervan over het afgelopen jaar komt naar verwachting uit op een recordaantal.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie