Home » Economisch nieuws » Kabinet verlengt regeling die ondernemers makkelijker laat lenen

Kabinet verlengt regeling die ondernemers makkelijker laat lenen

Leestijd: < 1 minuut

Het kabinet verlengt de Borgstelling MKB-kredieten waarmee kleine en middelgrote ondernemers makkelijker een lening kunnen afsluiten. Bij de regeling staat het ministerie van Economische Zaken garant voor een deel van de lening. Dat verlaagt de drempel voor kredietverstrekkers, waaronder banken, om geld te lenen aan kleinere bedrijven.

“Niet iedere ondernemer heeft voldoende zekerheden die nodig zijn om een financiering bij een kredietverstrekker voor elkaar te krijgen”, zegt minister Micky Adriaansens van Economische Zaken. Middelgrote en kleine bedrijven “hebben daardoor vaker moeite om een bedrijfsfinanciering te krijgen, terwijl die ontzettend belangrijk is om te investeren en door te groeien”.

Uit een recente evaluatie blijkt dat de BMKB-regeling zo’n 3000 ondernemers per jaar helpt met het afsluiten van een lening, bijvoorbeeld om te investeren. De garantie helpt bedrijven met hun omzetgroei, winstgevendheid en op termijn met de financiële gezondheid, meldt het ministerie. Aanpassingen die zijn doorgevoerd naar aanleiding van de evaluatie, moeten de regeling beter inzetbaar maken voor kleine kredieten.

Een van de aanbevelingen was om het bedrag dat bij het afsluiten van de BMKB wordt betaald, te verlagen. Een onafhankelijke expert gaat zich daarover buigen, meldt Adriaansens.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie