Home » Economisch nieuws » Kantoorartikelenleverancier Staples Nederland failliet

Kantoorartikelenleverancier Staples Nederland failliet

Leestijd: < 1 minuut

De leverancier van kantoorartikelen, Staples Nederland, is failliet verklaard volgens een bekendmaking van de rechtbank Midden-Nederland op woensdag. Het bedrijf, met een distributiecentrum in Almere, beweert dagelijks meer dan 20.000 producten te leveren aan zakelijke klanten in de Benelux en Duitsland.

Webshop buiten werking

Op woensdag is het niet mogelijk om via de webshop een bestelling te plaatsen. Klanten die een poging wagen, worden begroet met een bericht op hun scherm dat er momenteel een technische storing is waardoor de check-out procedure niet voltooid kan worden en er geen bestellingen kunnen worden geplaatst.

Staples heeft een breed assortiment aan kantoorbenodigdheden variërend van papier en bureaustoelen tot smartphones en schoonmaakmiddelen. Staples Benelux functioneert als een onafhankelijke entiteit, voortgekomen uit het Amerikaanse Staples Inc. en het Nederlandse Corporate Express. In 2019 verwierf de Franse RAJA Group de Europese operaties van Staples.

Onzekerheid voor klanten en medewerkers

Het is momenteel onduidelijk wat het faillissement betekent voor klanten die op hun leveringen wachten en hoeveel medewerkers er door getroffen zijn. Curator Rinke Dulack geeft aan dat er op dit moment onvoldoende informatie beschikbaar is om vragen te beantwoorden, maar verwacht volgende week meer duidelijkheid te kunnen bieden.

Op het faillissement wil vakbond CNV niet reageren, aangezien er geen leden van de bond werkzaam zijn bij Staples. Van vakbond FNV is er nog geen reactie ontvangen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie